Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

Digikennis hulpplatform LVB jongeren

De maatschappij wordt steeds digitaler. Dit brengt veel kansen met zich mee, maar ook gevaren, vooral voor kwetsbare jongeren. Licht verstandelijk beperkte jongeren zijn door hun beperking vaker slachtoffer van cyberpesten en 'grooming'. Als derdejaars studenten van de opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam hebben wij een mediaconcept bedacht wat jongeren weerbaarder maakt in de online wereld genaamd: Digikennis.

Digikennis bestaat uit zes verschillende onderdelen, ieder met het doel om de gebruiker en zijn verzorgende omgeving kennis bij te brengen over de gevaren online en de consequenties van hun acties op het internet. Dit wordt gedaan door middel van een app, journal, bordspel, Youtube-serie. Voor ouders en begeleiders zijn er een website en workshop ontwikkelt die hen informeert over de gevaren online en hoe zij deze kunnen herkennen bij hun kind/client.

Wilt u meer informatie over ons concept bekijk dan onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/DigiKennis

Met vriendelijke groet,
Team Digikennis

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.