Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op
Marjolein

Marjolein

11-11-2011 om 08:46

En ja hoor, hij loopt toch echt vast nu....

Pffff.. Ik ben even helemaal van slag.
Zoon, zwaar dyslectisch, doet 2 Havo met veel moeite. We hebben net vrijstelling aangevraagd voor Frans, dit zit in de molen. Dit kan omdat school 4 talen geeft (ook Spaans).
Toen ik de teamleider sprak ivm de aanvraag, heb ik meteen aangekaart dat we ook al een jaar vragen om laptop gebruik. Dit wordt tot dusver geweigerd. Nu kwam het argument Hij mag het toch niet gebruiken met het examen dus kan hij maar beter zonder blijven werken.
Ik was overdonderd, want wist ergens wel dat er wel degelijk examen wordt gedaan met laptop door dyslecten. Ik kon alleen nog uitbrengen, "zoals het nu gaat, gaat hij het niet volhouden tot aan zijn examen".
Heb inmiddels rondgevraagd en gezocht op internet, examen is idd wel wettelijk toegestaan, maar de school moet er wel toestemming voor geven.
Lekkere situatie, compleet overgeleverd aan een onwillige school. En dat terwijl laptopgebruik als eerste extra mogelijkheid wordt genoemd in hun eigen dyslexie beleid, ik voel me daardoor ook echt bedrogen.
Hoe dan ook: er komen nu alleen nog onvoldoendes binnen. Zoon zat er deze week echt helemaal daarheen, murw geslagen, de ene 4 na de andere 2. Hij geeft het al op. Hij loopt echt met zijn kop tegen de muur, is ook steeds moeilijker te motiveren voor zijn huiswerk. Want wat heeft het voor zin als ik toch weer een 4 haal.
Ik voel me zo tekort schieten als moeder dat ik dit niet heb weten te voorkomen. Natuurlijk weet ik verstandelijk al heel lang dat dit kon gebeuren, maar het ging zolang goed. Met een betere ondersteuning kan hij het wel.
Voor nu heb ik een slapeloze nacht achter de rug, daarin heb ik bedacht dat ik eerst de vrijstelling moet afwachten en daarna met documenten gestaafd naar de teamleider desnoods de directeur moet.
Zoon gaat met mentor praten vandaag. Als hij durft, want hij voelt zich stom. "Ja wat moet ik zeggen, ik werk hard, thuis weet ik het wel, en dan krijg ik toch een 4"
Poe, ik heb even mijn hart gelucht, dat is fijn. Ik hoop dat jullie nog goede ideen hebben?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Laptop

Ik vind de redenatie van de leerkracht wat kort door de bocht, "hij mag bij zijn examen toch ook geen laptop gebruiken".

Je zoon zit pas in de tweede, hij moet eerst maar eens zien of hij überhaupt aan zijn examen toekomt (en dat bedoel ik niet zo lullig als het hier staat). Als die computer hem door de komende jaren heen kan helpen om in het eindexamenjaar terecht te komen is dat al een hele winst. Of hij bij het examen die laptop wel of niet mag gebruiken is iets waar je je dan druk over gaat maken.

Het kan ook zijn dat het laptopgebruik hem echt inhoudelijk helpt de talen beter te leren, da's sowieso pure winst. Wellicht werkt het nu als hulpmiddel zodat hij straks zonder kan? En als hij het nu door de computer makkelijker heeft, blijft er meer energie over voor andere zaken en het scheelt een stuk frustratie.

Misschien is die leerkracht met deze argumenten wel te overtuigen?

skik

Overtuigen

Tja dit is ook mijn frustratie. Hoe kun je zo'n onwillig en onpraktisch type nou overtuigen. Ik begrijp uberhaupt niet waarom iemand zo stenisch kan vasthouden aan het ontkennen van de noodzaak van een hulpmiddel.
Ik zou eerst proberen deze man de afspraak voor te houden.
..En dat terwijl laptopgebruik als eerste extra mogelijkheid wordt genoemd in hun eigen dyslexie beleid, ik voel me daardoor ook echt bedrogen....
en dan naar de directeur ermee. Hopelijk kan de directeur wel met zo'n situatie overweg. Anders zou ik er grof geschut bij halen de inspectie of zo.
Je kunt proberen begrip op te brengen maar het gaat je om de resultaten en de schoolcarriere van je kind, als een laptop daarbij kan helpen dan is het nonsens om dat niet te doen. Maar ik moet je eerlijk bekennen dat het effect daarvan wisselend kan zijn. Je kunt maar beter duidelijk zijn. En je schouders ophalen over gedoe.

Fiorucci

Fiorucci

11-11-2011 om 11:51

Is er....

Is er geen zorgcoordinator op school? Dan zou dat mijn eerste gang zijn!

Karmijn

Karmijn

11-11-2011 om 12:43

Zorgcoordinator

Ik zou ook naar de zorgcoordinator en anders naar de conrector/teamleider/jaarcoordinator gaan.
Verder kun je met een overgangsbewijs naar Havo 4, ook naar het mbo en dat is voor een jongen die ik ken (studeert nu HBO informatica) , een grote opluchting gebleken. Voor deze route is laptopgebruik ook een grote hulp.
Verder zou ik je zoon ondersteunen. Het is niet leuk zo, maar jullie vinden wel een weg, betrek hem daarin.
Misschien speelt er ook nog faalangst mee? Dan kun je hem daar misschien nog in begeleiden. Dat zeg ik, omdat je zegt dat hij het thuis wel weet, maar dat het bij een toets er niet uitkomt.

Marjolein

Marjolein

11-11-2011 om 18:17

Dank jullie voor de reacties, wordt vervolgd

Ik kom later uitgebreid op jullie reacties terug. Voor nu alvast bedankt voor jullie goede ideeen. Het doet het me heel goed dat jullie zo met me meedenken!
Vanavond gaan zoon en ik lekker sporten, even leuke dingen doen! Morgen duiken we wel weer volop op de vier toetsen voor komende week...

Fiorucci

Fiorucci

12-11-2011 om 08:45

Marjolein

Gelijk heb je, even een timeout..

Marjolein

Marjolein

12-11-2011 om 09:25

Inhoudelijke reactie (lang)

Skik:"Het kan ook zijn dat het laptopgebruik hem echt inhoudelijk helpt de talen beter te leren, da's sowieso pure winst. Wellicht werkt het nu als hulpmiddel zodat hij straks zonder kan? En als hij het nu door de computer makkelijker heeft, blijft er meer energie over voor andere zaken en het scheelt een stuk frustratie. Misschien is die leerkracht met deze argumenten wel te overtuigen? " Dankje, dit is een hele goede, want daar gaat het natuurlijk om. Dat hij kan blijven leren. Ik ga op deze insteek zeker oefenen voor de komende gesprekken.
AnneJ, jij wijst me op het houden aan afspraken en beloftes: en zegt o.a: "Je kunt proberen begrip op te brengen maar het gaat je om de resultaten en de schoolcarriere van je kind, als een laptop daarbij kan helpen dan is het nonsens om dat niet te doen. Maar ik moet je eerlijk bekennen dat het effect daarvan wisselend kan zijn. Je kunt maar beter duidelijk zijn. En je schouders ophalen over gedoe." Uiteraard heb je inhoudelijk helemaal gelijk. Maar ik heb in het onderwijs de ervaring, dat mensen die jou begrijpen en met je mee denken meer voor je willen doen. Als je "gedoe" krijgt, is het snel over met het willen meedenken. Maar als het moet, dan moet het en ga ik zeker op die fiets...
Fio: jazeker die zorgcoordinator hebben we vorig jaar uitgebreid gesproken. Zij zegt dan: "ik ga mijn best doen." En meldt dan een "Nee". Vorig jaar is alles wat we wel voor elkaar kregen via de goede mentor geregeld. Daarom heb ik dit jaar ook eerst de mentor ingeschakeld. Deze zorgcoordinator is niet gespecialiseerd in dyslexie, dit bleek pas bij het derde gesprek. Bij het intake- en het kennismakingsgesprek leek alles in orde. Maar als nu echt doorgepakt moet worden, dan valt het erg tegen.
Karmijn, "Verder kun je met een overgangsbewijs naar Havo 4, ook naar het mbo en dat is voor een jongen die ik ken (studeert nu HBO informatica) , een grote opluchting gebleken. Voor deze route is laptopgebruik ook een grote hulp." Dat is zeker een goede optie om in het achterhoofd te houden. Maar voor nu nog even niet aan de orde. Eerst 2 Havo overleven....

"Verder zou ik je zoon ondersteunen. Het is niet leuk zo, maar jullie vinden wel een weg, betrek hem daarin." Ja, dat is inderdaad heel belangrijk. Met hem heb ik al jaren begeleidingsgesprekken waarin ik hem zoveel mogelijk laat bedenken wat hij zelf zou kunnen doen. Eventueel met mijn hulp. Wel merk ik dat hij nu even helemaal van slag is. Dus probeer ik rustig en positief te blijven, hoe zeer ik ook met hem mee wil huilen dat doe ik niet. (dat doe ik hier Tot nu toe is het samen wel gelukt, dus het zal vast wel weer lukken, linksom of rechtsom.

"Misschien speelt er ook nog faalangst mee? Dan kun je hem daar misschien nog in begeleiden." Hij heeft een korte faalangst training gehad. Hij kan daar heel lacherig over doen, hoezo "helpende en niet-helpende" gedachten. Ik vind het heel nuttig, maar zijn puber brein kwam in opstand, hij kan daar niets mee. Dat hij af en toe in paniek raakt, complete blackout krijgt etc. brengt hij helemaal niet met zo'n training in verbinding. Hij kan dat niet toepassen. Ik bespreek dan wel rustig met hem wat hij zou kunnen doen, maar dat is het zoveelste onderwerp wat ik met hem "moet" doornemen. Hij voelt dat haarfijn aan, gooit de kont tegen de krib. "JAHAA , nu weet ik het wel."
"Dat zeg ik, omdat je zegt dat hij het thuis wel weet, maar dat het bij een toets er niet uitkomt. " Ik denk dat dat komt omdat hij problemen heeft met het lezen. Het lezen van de instructie boven de zinnen (zomaar een hele oefening met 8 zinnen de mist in) en van de woorden in de zinnen. Hij zou veel hebben aan mondelinge toetsen. Of met voorlezen, dat mag i.p. Maar tot dusver zeggen de docenten: "kan het bij deze toets niet"
Inmiddels heb ik mailcontact met de mentor, waar hij vrijdag dus weer niet naartoe is geweest. Hij vindt het heel moeilijk, hij voelt dat als toegeven dat hij het niet kan en voelt zich dom. Hij grijpt elk smoesje aan om het "te vergeten".
De mentor zegt in haar mail onder meer: "Hij moet het wel zelf aangeven, anders weet ik niet wat er aan de hand is". Dat begrijp ik echt wel, natuurlijk moet hij leren hulp vragen, maar hij stoot ook zovaak zijn neus. En er wordt wel veel op die schouders gelegd. Zij ziet toch ook dat hij alleen maar onvoldoendes haalt, dan zou zij toch ook het gesprek kunnen openen?
Tegelijkertijd denk ik dat de mentor wel echt haar best voor hem wil doen, dus aanstaande maandag zal hij echt het gesprek moeten aangaan of een afspraak met haar moeten maken. (Daar maak ik een opdracht van.) Ondertussen hou ik mailcontact met de mentor.
En dan gisteravond: we hebben heerlijk gesport, hij is dan zo gezellig als die druk van zijn schouders valt. Het doet mij zo goed als hij zo geniet en ontspannen is. Fijn hoor. Tegelijkertijd is het heel dubbel en denk ik, wat is dat kind dus overbelast.
Allemaal: heel erg bedankt voor jullie input. Het helpt mij om mijn volgende stappen goed voor te bereiden.

Marjolein

Marjolein

12-11-2011 om 09:30

O, en dan vergeet ik nog.... (fio)

ondanks dat het al een heel lang verhaal is, toch nog vergeten:
De aanvraag voor dispensatie Frans en het laptop gebruik ligt weer bij de zorgcoordinator. Dus daarop is even het wachten. Naar aanleiding daarvan spreek ik dan weer de zorgcoordinator.
Intussen probeer ik (of liefst kind zelf) via de mentor te regelen dat er meer mondeling getoetst kan worden en dat er regelkaarten bij mogen worden gehouden e.d. Dat is nl. al binnen de mogelijkheden van zijn D-kaart. Maar als dat niet lukt, gaan we weer naar de zorgcoordinator.

Marjolein

Marjolein

12-11-2011 om 09:31

Fio, we postten tegelijkertijd

Grappig!

Sindbad's vrouw

Sindbad's vrouw

12-11-2011 om 12:16

Laptop of neo

Kun je de vinger er precies achter krijgen wat het probleem met die laptop is? En waar wil je hem precies voor gebruiken? Wat is de angst van de school voor het laptop gebruik?

Mijn zoon heeft namelijk van school de beschikking gekregen over een alpha smart neo voor het schrijfwerk wat hij moet doen.

Het voordeel daarvan is dat hij er alleen maar op kan schrijven, en meer niet. Dus geen gevaar voor internetten, spelletjes en wat meer.

succes ermee!

Fiorucci

Fiorucci

12-11-2011 om 14:06

Marjolein..

Wat een gedoe zeg,en dan is het alweer januari voor je het weet.

Marjolein

Marjolein

13-11-2011 om 21:45

Uh, neo? sindbad's vrouw

Sorry, digibeet hier. Neo? Die moet ik googlen. Of kun je heel kort uitleggen wat dat is?

Marolein

Marolein

13-11-2011 om 21:48

Fijn weekend gehad gelukkig

Zoon heeft weer wat vertrouwen. Hij heeft hard gewerkt, maar ook leuke dingen gedaan. Is weer wat positiever. Nu maar hopen dat aanstaande week beter verloopt op school.
Dank jullie allemaal.

Sindbad's vrouw

Sindbad's vrouw

14-11-2011 om 09:12

Meer informatie over de neo

Kun je hier vinden http://www.lexima.nl/algemeen/categorie/alphasmart.

Heel kort door de bocht: het is een elektronische typemachine met een display en spellingscontrole.

Marjolein

Marjolein

15-11-2011 om 11:11

O, de alphasmart...

die ken ik wel, maar wist niet dat die ook luistert naar de naam Neo.
Tja, als school nu echt compleet dwars voor die laptop gaat liggen, is dat nog een laatste mogelijkheid. Maar het is echt wel een stap terug.
Op een laptop kan ook Sprint Plus draaien met zijn schoolboeken in Sprint PDF formaat, zodat hij zijn werk kan laten voorlezen, terwijl hij zelf meeleest. Ook kan hij dan al zijn maakwerk typen, ook in te vullen werk in digitale werkboeken.
Dat gaat dus veel verder dan alleen de functionaliteit van je schrift of aantekeningen bijhouden. En daarom dus onze voorkeur voor een laptop.

Aanvulling op gebruik laptop

Tegenwoordig hebben ze ook hele mooie speech-to-text software. Dus je praat tegen je computer (met een headset) en dan verschijnen de woorden op je scherm. Ideaal voor werkstukken. Wij hebben net Dragon aangeschaft voor zoon met ADD die moeite heeft op papier te zetten wat er in zijn hoofd zit. Het vertellen lukt wel. Vandaar. Dat kost wel wat, maar niet meer zoveel als een aantal jaren terug. En je moet de software inregelen, dwz dat hij moet leren luisteren naar jouw stem. Daarvoor lees je een paar stukken tekst voor vanaf het beeldscherm. Dat zal voor je zoon ingewikkeld worden, maar je kunt het bijvoorbeeld samen doen, jij zegt voor en hij zegt na.
Verder vroeg ik mij af hoe het gaat met de andere dyslecten die op die school zitten? Er zullen er toch wel meer zijn? Als je wat meer ouders weet te mobiliseren is er misschien meer mogelijk. Veel werk, maar wie weet levert dat wat op.
Sterkte!
Engeltje

Marjolein

Marjolein

15-11-2011 om 11:28

Vervolg

Gisteren heeft zoon eindelijk met de mentor geproken! Hele overwinning voor hem.
"Ik vind het niet eng hoor mam, echt niet! Ik was het gewoon vergeten." Tuurlijk lieverd....
Ik had nu "gedreigd" dat ik hem terug naar school zou sturen als hij weer zonder gesprek thuis zou komen. Dat hielp. We hebben er zelfs foute grapjes over gemaakt: "Maar als ze nu een begrafenis heeft?" "Niets mee te maken, dan ga je maar mee naar de begraafplaats."
En he, he, hij heeft het gedaan en het viel mee. De mentor gaat met de docenten praten. Over de ernst van zijn dyslexie en over hoe de docenten hem kunnen helpen. Ze heeft kopietjes gemaakt van zijn complete dyslexieverklaring met daarop de "verklarende en de indicerende diagnose", die gaat ze met de docenten doornemen. Als hij ergens tegenop loopt met een docent, dan hebben ze afgesproken dat hij het meteen aan haar verteld. Dan kan zij voor hem bemiddelen.
Vandaag moet hij weer twee gesprekken aangaan.
1 met de zorgcoordinator: de extra faciliteiten van zijn dyslexie verklaring moet hij laten toevoegen op zijn Dyslexiekaart van school. (waarom dat niet allang erbij staat, weet ik ook niet....!?)
2 met de docent Engels: om te vragen waarom hij een 4 had, terwijl hij het goed kende en om te vragen of hij de volgende toets svp mondeling mag doen.
Er ligt veel op die schouders, vind ik. Ik hoop dat deze gesprekken nu goed verlopen, dat zou een mooie stimulans zijn. En anders krijgt hij meteen weer de kous op zijn kop. Maar dan mag hij nu zijn mentor inschakelen, ik hoop dat hij dat dan ook doet....

Marjolein

Marjolein

15-11-2011 om 23:20

Engeltje, dankjewel voor de tip

Dragon, ik ga het onthouden!
En ja, ik had hetzelfde idee over lotgenoten op school zoeken. Tot nu toe heb ik er een paar gevonden, maar die wilden niet met laptop werken. Zolang je niet vastloopt, doe je liever mee met de rest. Er bekruipt mij het gevoel dat we de eerste zijn..!? Dat zal toch niet? Wat ook kan is dat ze iedereen die vastliep hebben laten afstromen naar de zuster VMBO, dan zijn zij er mooi vanaf. Of denk ik nu te slecht?

Marjolein

Marjolein

15-11-2011 om 23:21

Toets engels mag niet mondeling,

"want dat kan de juf er niet bij hebben..."
Stuur ik zoon weer naar de mentor of mail ik zelf maar weer?

Eens met p

Dit ontstijgt het niveau van je zoon. Tijd om als ouder(s) stevig in gesprek te gaan met school. Je mag als ouder van een dyslectisch kind gewoon verwachten dat ze op school meedenken en meewerken. Sla ze om de oren met 'Samen naar school' waar volgend jaar iedere school mee te maken krijgt. Kunnen ze nu alvast mee beginnen. En ik snap best dat het voor de juf een belasting is om een toets mondeling af te nemen. Maar laat haar (of de mentor) maar uitleggen waarom dat belang zwaarder weegt dan het belang van jouw zoon. Het is verdorie zijn leven! Hij staat aan het begin en zou nu alle hulp moeten krijgen om zover te komen als mogelijk is. Of in ieder geval daar te komen waar hij wil zijn. En als school dat niet kan (of wil) bieden, dan wordt het zoeken naar een andere school. Waar ze wel bereid zijn te investeren in kinderen die het wat moeilijker hebben dan de gemiddelde leerling. Kom nou, ik zit me hier plaatsvervangend op te winden .
Eerlijk gezegd snap ik dat soort leerkrachten ook niet. Waarom kies je voor een loopbaan als docent? Toch zeker om kinderen verder te helpen in hun leven? Om ze een goede basis te geven? Om ze op te leiden tot waardevolle mensen die een bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving? Dat gevoel mis ik op die school van jullie. Jammer.
Engeltje

Fiorucci

Fiorucci

16-11-2011 om 10:47

Mailen

Weer mailen met de mentor. Het kan niet zo zijn dat een lerares gemaakt afspreken schendt omdat ze het er niet bij kan hebben. een vriend van mijn zoon mocht deze week frans mondeling doen, en hoppa, een mooie negen ipv de gebruikelijke vieren. Zoveel verschil kan het dus maken...
En ohja, als die mentor het niet oppakt, een kopie van jouw mail + het antwoord van de mentor naar de afdelingsleider/zorgcoordinator.

Marjolein

Marjolein

17-11-2011 om 10:43

P, engeltje, fio: lol

Ik had het even heel druk (met mijn werk en zoon's huiswerk) en had daardoor niet op Ouders Online gekeken gisteren. Wel was ik natuurlijk al ondertussen aan het denken en aan het malen, hoe kan ik dit nu verder beter aanpakken. Vanmorgen heb ik een hele mail geschreven. Die staat nu in conceptvorm "af te koelen", om hem straks nog wat bij te schaven en dan op te sturen.
Nu kom ik hier en zie jullie postings, we zijn het duidelijk helemaal eens, en het sterkt me enorm dat jullie er ook zo over denken! Zo fijn is dat, mensen die het wel begrijpen! Dat kan ik soms zo missen in het echte leven. Dank voor jullie steun!

Fiorucci

Fiorucci

17-11-2011 om 15:31

Marjolein

Graag gedaan en ik ben heel benieuwd naar de reactie op je mail.

Marjolein

Marjolein

18-11-2011 om 23:36

Nu al antwoord van de mentor!

Heel fijn: de mentor heeft het nu helemaal begrepen. Nu de rest van de school nog....
Het goede nieuws van vandaag is de dispensatie voor Frans is erdoor. Pfff, wat een opluchting.
Hij zal tijdens de lessen Frans in overleg extra Spaans en Duits oefeningen voor hem zijn.
De mentor heeft al gesproken met de docente Engels over mondeling toetsen, zij zou hier niet negatief tegenover staan.(Hoera!) De mentor wil samen met hem naar alle Taaldocenten om te bespreken wat er mogelijk is. Dat is fijn, dat staat hij niet alleen en kunnen ze hem ook niet zomaar weer afblaffen.
Inmiddels heeft hij gisteren alweer een 1,0 voor Engels terug gekregen en vandaag kwam hij totaal verbijsterd thuis met een 7,5. Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan Na die 1 zat hij weer helemaal stuk, maar met moeite en veel humor heb ik hem toch weer aan het werk gekregen.
Voor wiskunde deze week een 8 en voor bio ook een 7,9. Dus eindelijk weer goed nieuws te melden. Op naar volgende week, de eindsprint voor het laatste rapport. Tenminste dat maken de docenten ervan, iedereen wil er nog even een toets of een So doorjassen in die ene week... maar dus gelukkig geen Frans meer ))
Dankjullie allemaal voor het meedenken! We zijn er nog niet, maar de boel is weer vlot getrokken.

Jeanet

Jeanet

19-11-2011 om 03:54

Marjolein

Wat een drama voor je zoon!.
Ik weet er alles van met drie kinderen die dyslectisch zijn. Het beroerde is dat de scholen zelf mogen bepalen wat ze aanbieden voor hulp bij toetsen,examens. Helaas is het nog steeds niet zo dat ALLE scholen het totaal paket van mondelinge toetsen,laptop e.d gewoon aanbieden aan kinderen met een dyslexie verklaring,was dat maar waar!. Wij als ouders zouden juist daar de minister moeten bestoken met mails!. Wij moeten als ouders juist ons sterk maken voor onze kinderen!. Om te kunnen zorgen dat onze kinderen met haar zesjes politiek met behulp van alle middelen die alle scholen MOETEN geven aan kinderen die dyslectisch zijn. Kijk daar moet de minister eens naar kijken!. Nu moeten ze voor het centraal schriftelijk minimaal een 5,5 staan. Dus kunnen deze kinderen het niet meer compenseren met het schoolonderzoek. Ik houw mijn hart weer vast,zoon 14 moet komend jaar se maken heeft alleen maar extra tijd gekregen. Heeft nu wel goede cijfers met een betoog en boekverslag.Maar kan dit straks in het vierde jaar niet compenseren met het centraal schriftelijk. En zo gaat het ook met het Engels en het met Duits. Wat hij gewoon moet laten vallen. Duits is niet verplicht. Ook een woordenboek mag niet meer gebruikt worden!. Ik vraag mij af waarom dan niet!.
Voor de kinderen die dyslectisch zijn wordt het gewoon een zware dobber,zeker als de scholen niet mee willen werken met die extra's . Ik ben ook bang dat er door deze maatregel er veel zullen zakken.

Wat ook zo achterlijk is van de school van jou kind dat ze daar zo moeilijk over doen. Trouwens hier al jaren het zelfde liedje. Extra tijd en meer dan dan dat krijgen ze niet. Niet eerlijk, andere scholen bieden wel wat anders aan. Waarom daar wel daar en hier niet. Al jaren de vraag maar geen duidelijk antwoord gekregen.
Daarom de minister daarop aanspreken!.
Ik wens je nog heel veel suxes de komende jaren in dit gevecht.

Fiorucci

Fiorucci

19-11-2011 om 08:33

Marjolein

Dat is goed nieuws! Hou wel een vinger aan de pols en blijf in gesprek met de mentor.

Mooi!

Wat fijn dat de mentor naast en achter hem staat! Voor je zoon ook een bevestiging dat hij recht heeft op goede ondersteuning. En die mooie cijfers zijn een bevestiging dat hij hartstikke slim is, maar alleen niet altijd kan laten zien dat hij dat is!
Ik hoop dat het zo goed blijft gaan, maar hou vinger aan de pols! En hou regelmatig contact met die mentor, zulke mensen moet je koesteren!
Wat een fijn begin van het weekend, geniet ervan allebei!
Engeltje

Marjolein

Marjolein

25-11-2011 om 15:51

Update..

De mentor is zoals beloofd heel aktief geweest. Ze heeft samen met zoon een mail opgesteld aan alle taaldocenten en alle taaldocenten proberen mee te denken. Leuk dat ze zoon zo aktief erbij betrekt.
Afgelopen dinsdag werd ik gebeld door de orthopedagoge. Op een hautain toontje deelde ze mee dat zij de aanvragen voor dispensatie en extra ondersteuning en "eventueel" laptop gebruik op haar bureau had en dat ze een afspraak wilde maken of dat zij dat wel wenselijk vond.
Ik vond het heel fijn om haar te kunnen vertellen dat de dispensatie er al door was. En dat ik op het moment een heel goed contact met de mentor heb en dat we onderzoeken wat er mogelijk is met de taaldocenten. (ik heb erg mijn best gedaan om niet triomfantelijk te klinken, maar gewoon netjes beleefd)
Verder heb ik haar verteld dat het vooral erg nodig was dat zij de toestemming voor de laptop zou verzorgen.
Zij zei dat ze dat zou bespreken met de teamleider en dat ze zou onderzoeken of dat wel nodig was, want "het is zeker niet de bedoeling om compensatie op compensatie" te stapelen.
Pffff, adem in, adem uit.... Rustig blijven.
Nu ik haar weer heb gesproken ben ik nog blijer met de mentor, waarmee ik nu bijna dagelijks mailcontact heb. Fantastisch is dat. De zorgcoordinator daarentegen..... tja, ik zal het er mee moeten doen, maar wat een remmende factor is dat.
Zoon is heel opgelucht met het wegvallen van Frans en gebruikt dat uur goed om Duits, Spaans of Engels te leren. Hij is weer lekker aan het werk. Helaas waren er weer wat slechte cijfers voor Engels bijgekomen, waarvan hij de laatste 3,1 gaat herkansen.
Per rapportperiode mogen ze 2 toetsen herkansen, maar addertje onder het gras: het laatste cijfer blijft staan. En sommige toetsen mogen niet. Zo blijft de 1.0 dus staan, maar "daar zou ik toch weer een 1 voor halen, dus dat heeft toch geen zin" aldus zoon) De docente heeft gezegd dat ze hem wil helpen met leren voor de toets. Ook goed. Nu nog voor elkaar krijgen dat ze het mondeling wil afnemen, maar zover is zij nog niet.
Ook gaat hij nog een geschiedenis toets herkansen, dat mag gelukkig mondeling.
Hij staat nu 1 x 4, en 2 x 5, 1 x 5, dat zou hij dus nog een beetje op kunnen poetsen als de herkansingen goed lukken.
Maar het is al een heel stuk beter dan de 2x3 en 4x5 van een paar weekjes terug. Dus hij is uit het dal aan het klimmen.

Ik leer anders

Hoi Marjolein,

Ik heb het draadje vluchtig doorgelezen, wat een gedoe om alles geïnstalleerd te krijgen op school, pfff.
Heb je al eens gehoord van de methode 'Ik leer anders'? Ik ben zelf coach voor deze methode en help regelmatig kinderen met dyslexie die tegen vreemde talen in het VO lopen. Als je zoon een beelddenker is, zou dat misschien ook een steun in de rug kunnen zijn. Het is een andere manier van informatie opslaan en dan lukt het vaak wel. Google maar eens en misschien is het de moeite waard om een keer te bellen naar een coach in je buurt?

Succes met alles te regelen, daar heb je als ouder ook veel energie voor nodig, helaas.

Groetjes, Lonny

Marjolein

Marjolein

01-12-2011 om 10:30

Lonny

Op dit moment is zoon zo moe dat hij van school is thuisgebleven gisteren. Dus op dit moment kan hij echt geen extra training erbij hebben.
Maar: natuurlijk ben ik nieuwsgierig en gaan zoeken. Ik leer anders is erg basisschoolgericht. En hier in de buurt zitten een aantal zweverige therapie bedrijven die zich bezig houden met basisschool kinderen en "ik leer anders" erbij doen.
Een nuchtere trainer is er ook maar die richt zich meer op Basisonderwijs. Daarnaast zijn het mensen die zich richten op ASS, HB oid.
Wat ik zou zoeken, als zoon het erbij kan hebben, is een nuchtere trainer die zich bezighoudt met pubers op het VO en snapt wat dyslexie is, die heb ik nog niet gevonden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.