Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op
Heidi*

Heidi*

27-11-2017 om 12:19

Hulp bij autisme in Almere, wat is een goede instelling?

Iemand enig idee wat een goede instelling is binnen Almere?

Onze jongste zoon is nu ook gediagnosticeerd met ASS en heeft hulp nodig als SOVA maar ook voor wat betreft zichtbaar en hoorbaar worden en verbetering van het zelfbeeld.
Bij Fornhese doen ze dit niet meer.

Iemand een goede tip?

Sally MacLennane

Sally MacLennane

27-11-2017 om 13:04

Lelystad

Dr. Bosmankliniek in Lelystad misschien? Weet niet of ze geven wat jij wil, maar ze zijn gespecialiseerd in autisme.

Paddington

Paddington

27-11-2017 om 14:34

Bosman Kliniek

in Lelystad is een instituut die hele mooie reclame maakt, maar je beter niet naar toe kunt gaan. Ik heb er hele slechte ervaringen mee, zij stellen o.a. heel makkelijk verkeerde diagnoses en zijn daarbij niet in staat om de werkelijke problemen van een kind te zien en daar adequaat op te reageren.

Ik zou eens gaan kijken bij Fornhese, wellicht kunnen ze je daar verder helpen.

Sova

Een uurtje SOVA in de week is wat weinig. Als er op dat moment stressproblemen zijn of ongemotiveerdheid leert hij niets. Het is ook moeilijk om dat naar situaties in het dagelijks leven te vertalen.
Het meeste leert hij als hij in de situatie zelf direct uitleg en sturing kan krijgen. Daarvoor is het handig als je jezelf beter informeert om hem in situaties thuis en elders bij te staan.
Dat kan door trainingen bij Autisme Centraal of bij Geef me de Vijf. Daar kun je vaak ook situaties met je kind, vaak is er wel een patroon, bespreken. Al is het maar in de wandelgangen met andere deelnemers.
Let ook op situaties op school. Ik vond het vaak frustrerend dat ik er zelf niet bij kon zijn op school. Maar door te vragen kreeg ik wel een beeld bij wat er fout ging en probeerde dat op school bespreekbaar te maken hoe je daar mee om kunt gaan.
Dat kwam eigenlijk pas goed toen beide kinderen naar speciaal onderwijs gingen. Daar gingen ze mij vertellen hoe ze zaken opvielen en met de kinderen zelf oplostten.

Feuerstein

https://www.cordaan.nl/feuerstein-centrum-nederland

Een methode waarbij ouders vanzelfsprekend betrokken worden bij de leerontwikkeling van hun kind.

Het leek me indertijd voor onszelf ook een prima manier, maar wij werden ingehaald door de kinderbescherming en bovendien lukte het mij toen ook de kinderen naar het speciaal onderwijs te krijgen en zelf trainingen te doen bij Autisme Centraal. Maar vooral het concept dat jij leert om de mediator te zijn voor je kind met de wereld sprak me erg aan.

Nickelo

Nickelo

27-11-2017 om 20:18

Ervaring

Wij zijn destijds bij Judith Stet geweest. Ze zat toen nog in Almere, maar tegenwoordig in Amsterdam.

Onze ervaring staat nog op haar site: https://www.despeelsekracht.nl

Onze zoon oefende bij haar met de ingewikkelde sociale situaties en leerde in een veilige omgeving te reageren. Dat hielp hem enorm.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.