Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

Iemand ervaring met Kids at Home?

Voor onze zoon van 9 met ASS (en vermoeden ADD) zoeken wij een buitenschoolse activiteit waar hij extra gestimuleerd wordt bij de dingen die hij moeilijk vindt. Plus dat het natuurlijk voor hem een veilige omgeving moet zijn en het ook leuk is om naar toe te gaan.

Reguliere clubjes en sporten blijken niet goed aan te sluiten.

Wie heeft ervaring met Carehouse | Kids at Home?

Het zou dan gaan om de vestiging Haarlem of Aalsmeer

Och

Misschien zoek je liever voorlopig een activiteit waar die je zoon als eenling kan doen. Zoals paardrijden, of misschien judo als hij niet teveel overprikkeld wordt van de drukte. Keeper bij schoolvoetbal deed het hier ook goed bij zoon, maar daar moet je dan weer net voor ingedeeld worden. Je denkt te vaak dat je dat kunt aanleren waar een kind echt nog niet aan toe is. Dat sociale, dat samen, dat kan soms veel later komen en ondertussen zijn kleinschalige een-op-een contacten veel beter en plezieriger.

Mamsvaneen

Mamsvaneen

04-06-2018 om 13:36 Topicstarter

Juist wel 'sociaal'

Nee, hij heeft juist een kleine groepje nodig en wil dit zelf ook graag (kan dit ook maar dan wel met de juiste begeleiding).

Dora

Dora

04-06-2018 om 15:03

even gedaan

maar ik vond het wat weinig begeleiding op een te grote groep en hij kwam alsnog overprikkeld thuis. Zelfs school was nog beter.

Mamsvaneen

Mamsvaneen

04-06-2018 om 17:08 Topicstarter

Bedankt

Dora. Hoe groot was een groep gemiddeld? Vond je dat er genoeg kennis van autisme was of was het meer goedbedoeld maar nutteloos?

Mijn zoon is niet zo heel snel overprikkeld als het gezellig is en hij 'leuke dingen' kan doen.

Dora

Dora

05-06-2018 om 01:42

Tja

Het is inmiddels wel heel lang geleden. Volgens mij waren het toen 2 begeleiders op zo'n 8 kinderen. Ik kon niet goed inschatten of er veel kennis van autisme was, omdat zoon al gauw niet meer wilde. Hij was toen 7 of 8. Ik vond het ook wel heel duur voor wat het was (vooral de ratio leiders-kinderen).

Inmiddels kan het natuurlijk anders zijn. Je kan natuurlijk informeren naar achtergrond van de leiding en aantal leiders per kind.

Pennestreek

Pennestreek

05-06-2018 om 13:50

Badminton

Mijn zoon met ADD (en met naar later bleek ook ASS) heeft met veel plezier gebadmintond. De trainingen waren wel massaal in een grote sporthal, maar je staat toch steeds maar in je eentje of met zijn tweetjes op een veld. Competitie speel je in een team van (liefst) 6, en een wedstrijd bestaat uit een paar wedstrijden enkelspel, een paar dubbel en een paar gemengd dubbel. Was voor mijn zoon goed te doen, en naar mijn idee waren er meer zoals hij, niet heel sociaal vaardig en redelijk op zichzelf.
Ik zou sowieso met een trainer even een gesprekje aangaan over wat je zoon moeilijk vindt en wat de trainer kan doen respectievelijk wat je zoon kan doen als hij het moeilijk heeft en overprikkeld raakt.
Paardrijden is natuurlijk een 'klassieker' inmiddels voor kinderen met autisme (Horse Boy Method), maar dat moet je maar kunnen betalen...

BSO-plus

Zijn er ook BSO's in de buurt die een plusprogramma bieden. Dan loopt er een gespecialiseerd iemand met hem mee gedurende de middag, om spelletjes te doen en evt te sturen in het spel. Alleen in de gaten houden of t goed gaat kan ook?

Hsp

Hsp

07-06-2018 om 09:07

Misschien is dit overzicht handig?

http://www.olympischnetwerknoordholland.nl/uploads/editor/Overzicht%20sporten%20PAST.pdf

Misschien niet meer up to date maar anders kun je ook informeren bij het gemeenteloket mbt sport en vrije tijd, die weten vaak welke projecten er lopen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.