Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op
El

El

12-01-2020 om 21:33

Kind 3 jaar praat niet zegt geen woord autistische kenmerken

Hallo,

Mijn zoontje is pas 3 jaar geworden juzt heeft een psychologisch onderzoek gedaan waar uit blijkt dat hij zich op dit moment bevind op een leeftijd van ongeveer 1,5 jaar. Ook praat hij niet hij zegt zelfs geen papa of mama ook hebben ze gezegd dat hij autistische kenmerken heeft. Wat me ook is opgevallen als zijn broer tegen hem zegt van nee mag niet dan loopt hij naar hem toe em geeft hij hem 3 kopstootjes en verder maakt hij ook weinig contact met zijn broer of anderen?? Heeft iemand dit ook meegemaakt met zijn kind en is zijn kind uiteindelijk gaan praten?? Want hij moet nu ook naar een odc.

El

El

12-01-2020 om 21:48

Hij wappert trouwens ook met zijn handen en als hij menigte duidelijk wilt maken pakt hij me bij de hand en brengt me naar het geen wat hij wilt bijvoorbeeld naar de koelkast dat hij wilt drinken.

aleid

aleid

12-01-2020 om 22:15

Zorgen

zijn logisch. Dat je kind met 3 jaar nog niet spreekt, is anders dan in de verwachting ligt. Uit het onderzoek komt ook dat hij qua verdere ontwikkeling achterloopt bij zijn leeftijdsgenootjes. Zij zien autistische kenmerken bij hem en in je 2e post beschrijf je zelf ook gedrag wat daar op zou kunnen wijzen.
Ik kan me voorstellen dat dit heel veel vragen bij je oproept, voor nu maar misschien nog wel meer m.b.t. de toekomst. Het lastige is dat dat nu nog niet te voorspellen is. Je kind is daar nog te jong voor.
Daarom is het belangrijk nu in te zetten op de juiste hulp voor hem. Op zoek te gaan naar een plek die het beste aansluit bij wat hij nodig heeft.
En daarnaast ook te kijken naar wat jezelf nodig hebt. Er komt veel op je af. Praat daarover. Met familie, vrienden en professionals.

Ik hoop dat je tussen alles door je prachtige bijzondere kind kunt blijven zien. Probeer samrn fijne dingen te doen. Je mag trots op hem zijn!
Sterkte!

Tesah

Tesah

15-01-2020 om 09:17

TOS

Laat je kind ook onderzoeken op een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Gaat je zoon naar een peuterspeelzaal? Zij zouden moeten weten welke hulp ze kunnen inschakelen. Anders via de huisarts. Ik weet niet in weke regio je woont, maar Kentalis is vaak de aangewezen organisatie.
Er is veel overlap tussen een TOS en ASS, en het komt ook naast elkaar voor. Kinderen die zich verbaal niet kunnen uiten gebruiken andere strategieën. Het jou bij de hand nemen is daar een mooi voorbeeld van.

Kentalis zal waarschijnlijk 3 onderzoeken willen doen: logopedisch, psychologisch en audiologisch. Wat weet je van zijn gehoor?

Zoek wel snel hulp, want dit is de meest belangrijke taalverwervings periode.

Succes
Tesah

Mijntje

Mijntje

15-01-2020 om 14:17

odc

Hoe je hem beschrijft klopt dat met zijn ontwikkelingsleeftijd, hoe hij je aan de hand neemt enz.
Op het odc zal hij ongetwijfeld goed geholpen worden. Zelf was ik er ook vaak bij, als mijn kind therapie had (logopedie) zodat ik eea ook thuis kon toepassen.
Ik kan je verder dit boek aanraden: Praten doe je met zijn tweeën van Jan Pepper.

Maar ik snap je vreselijke onzekerheid nu.. Mijn kind is uiteindelijk niet gaan praten (en is nog steeds anderhalf bij dertien jaar), maar dat kan bij jouw kind totaal anders zijn. Als het goed is wordt je kind op het odc goed gestimuleerd en hoeft het niet zo te zeggen dat hij daar blijft, er is vaak uitstroom naar bv speciaal onderwijs.
Sterkte!

hallo, Het is een oud bericht maar hopelijk reageer je er nog..

Mijn zoontje is net 3 jaar en praat ook nog niet vroeg mij af hoe het nu met je zoontje gaat? en of hij al praat? 

Hallo, ook wij maken dit mee helaas. Mijn zoontje word in september 3 jaar. Ook hij zegt echt héél zelden papa of mama. We proberen veel met hem. Het enige wat eruit komt is "pee" van peer en pipi. Dat is het. Als hij ons iets duidelijk wil maken, neemt hij mijn hand en wijst hij wat hij hebben wil. Dat is zijn vorm van communiceren. Voor de rest begrijpt hij ons wel en kan kleine opdrachtjes uitvoeren. Als er iets is dat hij niet wil, zet hij zijn handen op zijn oren. Geluid kan hij ook niet verdragen, dan weent hij vollop. Hij heeft maar 2 maanden naar school kunnen gaan en daar hebben ze gezegd dat hij de taken die hij moest niet kon behalen zoals het moet en dat doet pijn bij mij... We hebben de KNO arts ingeschakeld. Alles was oke alleen het audiogram is onmogelijk te doen met hem. Logopedie helpt bij hem ook niet. We hebben hem ook al aangemeld bij een ontwikkelingscentrum maar de wachtlijst is 1 jaar... Nu weten we niet meer wat te doen...

Wij hebben dit ook meegemaakt met onze jongste. Hij begon pas erg laat met praten, en kon op zijn 3e misschien een paar woorden.
Hij wordt volgende maand 5 en zit qua taalniveau nu op een kind van bijna 3, er zit gelukkig vooruitgang in. 
Toen hij nog niet praatte pakte hij onze hand en nam ons mee naar de plek waar hij iets wilde hebben(bijv. de kast als hij een koekje wilde).
Geluiden heeft onze zoon verder geen hinder van, ook is hij op sociaal gebied enorm gegroeid.
Hij communiceert inmiddels ook met ons, dat was in het verleden nog wel een dingetje.
We zien wel wat de toekomst brengt, en zijn blij met iedere stap die er wordt gezet.
Sinds ongeveer anderhalf jaar gaat hij naar een kinderdagcentrum en dat heeft hem zichtbaar goed gedaan, hij is er met sprongen vooruit gegaan.

Hoe gaat het inmiddels TO?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.