Home » Forum » Kind 3 jaar praat niet zegt geen woord autistische kenmerken

Kind 3 jaar praat niet zegt geen woord autistische kenmerken

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
El
Kind 3 jaar praat niet zegt geen woord autistische kenmerken

Hallo,

Mijn zoontje is pas 3 jaar geworden juzt heeft een psychologisch onderzoek gedaan waar uit blijkt dat hij zich op dit moment bevind op een leeftijd van ongeveer 1,5 jaar. Ook praat hij niet hij zegt zelfs geen papa of mama ook hebben ze gezegd dat hij autistische kenmerken heeft. Wat me ook is opgevallen als zijn broer tegen hem zegt van nee mag niet dan loopt hij naar hem toe em geeft hij hem 3 kopstootjes en verder maakt hij ook weinig contact met zijn broer of anderen?? Heeft iemand dit ook meegemaakt met zijn kind en is zijn kind uiteindelijk gaan praten?? Want hij moet nu ook naar een odc.

El
.

Hij wappert trouwens ook met zijn handen en als hij menigte duidelijk wilt maken pakt hij me bij de hand en brengt me naar het geen wat hij wilt bijvoorbeeld naar de koelkast dat hij wilt drinken.

aleid
Zorgen

zijn logisch. Dat je kind met 3 jaar nog niet spreekt, is anders dan in de verwachting ligt. Uit het onderzoek komt ook dat hij qua verdere ontwikkeling achterloopt bij zijn leeftijdsgenootjes. Zij zien autistische kenmerken bij hem en in je 2e post beschrijf je zelf ook gedrag wat daar op zou kunnen wijzen.
Ik kan me voorstellen dat dit heel veel vragen bij je oproept, voor nu maar misschien nog wel meer m.b.t. de toekomst. Het lastige is dat dat nu nog niet te voorspellen is. Je kind is daar nog te jong voor.
Daarom is het belangrijk nu in te zetten op de juiste hulp voor hem. Op zoek te gaan naar een plek die het beste aansluit bij wat hij nodig heeft.
En daarnaast ook te kijken naar wat jezelf nodig hebt. Er komt veel op je af. Praat daarover. Met familie, vrienden en professionals.

Ik hoop dat je tussen alles door je prachtige bijzondere kind kunt blijven zien. Probeer samrn fijne dingen te doen. Je mag trots op hem zijn!
Sterkte!

Tesah
TOS

Laat je kind ook onderzoeken op een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Gaat je zoon naar een peuterspeelzaal? Zij zouden moeten weten welke hulp ze kunnen inschakelen. Anders via de huisarts. Ik weet niet in weke regio je woont, maar Kentalis is vaak de aangewezen organisatie.
Er is veel overlap tussen een TOS en ASS, en het komt ook naast elkaar voor. Kinderen die zich verbaal niet kunnen uiten gebruiken andere strategieën. Het jou bij de hand nemen is daar een mooi voorbeeld van.

Kentalis zal waarschijnlijk 3 onderzoeken willen doen: logopedisch, psychologisch en audiologisch. Wat weet je van zijn gehoor?

Zoek wel snel hulp, want dit is de meest belangrijke taalverwervings periode.

Succes
Tesah

Mijntje
odc

Hoe je hem beschrijft klopt dat met zijn ontwikkelingsleeftijd, hoe jij je aan de hand neemt enz.
Op het odc zal hij ongetwijfeld goed geholpen worden. Zelf was ik er ook vaak bij, als mijn kind therapie had (logopedie) zodat ik eea ook thuis kon toepassen.
Ik kan je verder dit boek aanraden: Praten doe je met zijn tweeën van Jan Pepper.

Maar ik snap je vreselijke onzekerheid nu.. Mijn kind is uiteindelijk niet gaan praten (en is nog steeds anderhalf bij dertien jaar), maar dat kan bij jouw kind totaal anders zijn. Als het goed is wordt je kind op het odc goed gestimuleerd en hoeft het niet zo te zeggen dat hij daar blijft, er is vaak uitstroom naar bv speciaal onderwijs.
Sterkte!

Mijntje
jij is hij in de eerste zin

:-)