Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

Meer info over add

We zitten met de oudste weer in de medische molen.
Dit keer heb ik mijn zin gekregen en wordt hij getest voor zijn concentratie stoornis. Ik zoek een goede en duidelijke site over ADD waaraan doktoren en leraren denken. Hoe moet ik bevoorbeeld reageren als hij weer puntje precies bezig is? Vandaag weer een discussie, Papa zei dat er 7 of meer punten verschil was tussen twee teams en dat de laagste team waar zoonlief enorm fan van is (net als Papa) geen kampioen meer kan worden.
Hij meteen na het eten de tv aangezet en nakijken en jawel: er waren zelfs 9 punten verschil te zien. De oudste meteen "papa, je had geen gelijk, het zijn 9 punten"..papa meteen zijn gelijk halen "Ik zei toch 7 of meer?" enz..enz..

Uiteindelijk ben ik het ge-etter zat en hup tv uit en geen voetbal meer voorlopig. Maar doe ik hier goed aan?

Wie kan me meer info geven en goede boeken en sites adviseren die (ook de algemene) testen uitleggen.

Alvast bedankt!

Liefs Rian

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

06-12-2009 om 22:51

In elk geval

Kijk in elk geval eerst op www.balansdigitaal.nl. Je kunt ze ook bellen voor informatie.
Of je er goed aan hebt gedaan om het voetbal te verbieden wilde je nog weten. Vanuit hier gezien zou ik zeggen van niet, want het is de vraag of de reactie van je zoon hem echt aan te rekenen is. In zo´n situatie hard tegen hard gaan om je gelijk te halen heeft niet zoveel zin. Hij ziet het gewoon even niet en dan gaat het opeens escaleren, en dan is er ook opeens een voetbalkijkverbod. Die straf is m.i. onevenredig zwaar, een timeout was denk ik beter geweest. Ik kan me best voorstellen dat je de tv op het moment zelf uit wilt hebben, omdat de situatie dan al onprettig is geworden. Maar geen lange termijnstraf in dit geval, zou ik zeggen.

Info

Je zou kunnen kijken bij: sadd.nl en ook op hersenstorm.nl
Je kunt ook even gaan struinen bij de bieb. Voor info ove ADD moet je meestal even door de ADHD info heen kijken.
Mijn ervaring is dat je zoveel mogelijk zelf op "onderzoek" moet uitgaan. Juist omdat jij jouw kind het beste kent. Meestal is het zo dat je bepaalde zaken wel herkent als dat wordt beschreven. En, vooral, niet ALLEEN afgaan op wat de "specialisten" zeggen.

Als moeder van een 11-jarige ADD zoon hebben wij nu praktische hulp thuis. Ik ben enorm blij hiermee, ik kan het iedereen aanraden. Eindelijk iemand de meekijkt en meehelpt op de momenten waarop het niet goed gaat en dan samen met mij gaat kijken wat er mis gaat en hoe we dat in betere banen zouden kunnen krijgen.
Al die theorie-en en egoversterkende spelgroepjes hebben niet het effect gehad als wat dit heeft.
Dus ga vooral op zoek naar praktische info en boeken. Zo denk ik er tenminste over.

groet.

Add

sadd.nl is inderdaad een goeie site en daar vind je ook boeken. Het boek over add dat ze daar aanbieden is bondig en overzichtelijk en zéér geschikt als eerste kennismaking (voor familie bv).
Ik vond right-brained schildren in a left-brained world ook erg interessant. Weet de schrijvers niet meer maar j vindt het wel als je effe googled. In het Nederlands is het zoiets als 'ik denk in beelden, jij onderwijst in woorden'. Maarik weet niet hoe oud je kind is. Mijn zoon is inmiddels ook al 11.
Het lijkt me dat papa ook moet leren om niet de strijd aan te gaan over zulke onbenulligheden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.