Meld je hier aan voor de gratis webinars tijdens De Week van de Opvoeding
Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

Onderzoek naar alleen gezag

Ik denk dat ik wat aanspraak kan gebruiken, heb wel vragen. Misschien meer dat ik even de spanning deel.

Komende tijd gaat een raadsonderzoek los, voor mijn kind. Ik hoop de laatste. Het is in principe rondom gezag. Dus ik vraag me ineens heel veel af. Wat kan ik verwachten? Ik weet, moet die vragen daar stellen natuurlijk. Maar ik merk nu al dat de spanning bij mezelf weer oploopt. Ben van nature onzeker en ook met alles wat ik echt heel goed weet en kan begin ik overal weer te twijfelen of het nu goed gaat komen.

Sommigen weten misschien de situatie rondom school, er is een ots geweest. Het is er allemaal niet beter op geworden en we zijn een decennium bijna verder. Er is echt te veel om op te noemen. 
Tips hoe ik me moet opstellen kan ik gebruiken. Waar moet ik me inhouden? Want ik heb zeker voor mezelf leren opkomen. Wat dan vertaald wordt als strijd. Ik weet goed wat kind behoeft en ik heb veel zaken via de rechter al voor mekaar moeten krijgen. Ook in verplicht kader. 
Het gaat nu redelijk en ik ben eigenlijk best druk met het nu op de goede rit krijgen en houden en zelfs meer, ook mbt omgang vader weer op tafel. 

Het is gewoon veel, dus ik denk dat wat aandacht en hulp of tips wellicht mij kunnen steunen 
Er is een lichte help maar ik ga heus niet alles verknallen. Angst is een slechte raadgever. Maar spanning omdat ik weet dat als er nu weer een advies komt voor gezag blijft in stand, ik het ook erbij laat. Het is gewoon heel belangrijk dat nu goed wordt meegenomen waarom het in belang van kind zelf is. 
Heeft iemand ervaring of juist gewoon tips die me erdoor kunnen gaan helpen?

Ik zou juridische bijstand zoeken. Iemand die hier veel verstand van heeft en je kan vertellen wat je beter wel en beter niet kunt doen in zo’n procedure.

kleinejongen

kleinejongen

10-09-2022 om 13:31 Topicstarter

Mija schreef op 10-09-2022 om 13:28:

Ik zou juridische bijstand zoeken. Iemand die hier veel verstand van heeft en je kan vertellen wat je beter wel en beter niet kunt doen in zo’n procedure.

Dat is er. Zaak loopt alweer vanaf kerst. Heb een advocaat uit duizenden. Dit moet ik gewoon goed voorbereiden, denk ik. Dank! 

kleinejongen schreef op 10-09-2022 om 13:31:

[..]

Dat is er. Zaak loopt alweer vanaf kerst. Heb een advocaat uit duizenden. Dit moet ik gewoon goed voorbereiden, denk ik. Dank!

Dat is fijn! Geen paniek dan! Zorg dat je goed in contact blijft met die advocaat. Stem de strategie goed af en volg die. Neem geen strategische beslissingen zonder met die advocaat te overleggen. Als leek heb je lang niet altijd in de gaten hoe bepaalde handelingen of beslissingen juridisch vertaald worden. Ik zou dus altijd als het ware een second opinion vragen op mijn eigen beoordelingen. En dan niet omdat je jezelf niet vertrouwt, maar omdat je er heel persoonlijk en emotioneel in zit (over het gezag over je kind kun je niet puur zakelijk nadenken) en omdat je niet vertrouwd bent met de juridische context. 

Ik hoop dat er nog andere mensen reageren, die het zelf hebben meegemaakt. Die hebben vast veel concretere en bruikbaardere tips! Succes! 

kleinejongen

kleinejongen

10-09-2022 om 14:37 Topicstarter

De emo gooit de spanning erin. Ik heb, al zeg ik zelf, de juridische denkmanier aardig aangeleerd. Heb even gemaild en nu is weekend hè dan komt de rust en daar ga je. Hoop ervoor nog even contact te hebben inderdaad. Erg bruikbaar wat je zegt.
Die emotie zegt ook hierna niet meer. Die koek is op, voel je duidelijk dan. Dit had ik ook met id-bewijs rechtszaak. Als rechter weer geen toestemming had gegeven dacht ik dan lekker niet. Dan wacht ik tot hij 12 is, heeft ie van niemand meer toestemming nodig. Je denkt van alles.
En ik denk veels te veel. Dus elke tip neem ik serieus. Het komt goed, ik heb ook veel professionals die mij eerder prijzen dan me alleen maar zien strijden. Ze weten mijn onhandige kanten. Maar die onzekerheid hè en domme dingen die niet nodig zijn. Komt ook voort uit het vertrouwen dat je niet hebt. Ik kon niet laten gelijk al te mailen dat ik de wachtlijst kindonvriendelijk vond, bijvoorbeeld. Omdat ik me daar al kapot erger. Maargoed ik heb er alle belang bij dat er goed onderzoek wordt gedaan. 
Dank je wel Mija

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.