Home » Forum » Passend onderwijs pas in 2020 passend

Passend onderwijs pas in 2020 passend

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
AnneJ
Passend onderwijs pas in 2020 passend

https://janinescherpenberg.wordpress.com/about/blog/doe-nog-maar-eens-vi...

Column nav de nieuwsberichten dat Sander Dekker de samenwerkingsverbanden uitstel heeft gegeven tot 2020 om hun onderwijs voor leerlingen die dat nodig hebben passend te krijgen.

"Nu vier jaar later… in de nieuwsberichten…. lees ik dat Sander Dekker de scholen gewoon nog even vijf jaar schenkt om alles op orde te brengen. Hiermee geeft hij dus groen licht om door te gaan met wanbeleid. Ten koste van al die kinderen waarvan de ouders beslist niet tijd krijgen om iets op orde brengen. Is het niet zo, dat de scholen en samenwerkingsverbanden gewoon heel nalatig zijn geweest en dat ze hebben laten zien niet bereid of niet vaardig te zijn om zich aan te passen aan de wet voor Passend Onderwijs? Daarmee falen de scholen, de instanties daaromheen en daarmee faalt Passend Onderwijs. Daarmee faalt Sander Dekker."

Doe er nog eens een RENN4 workshopje overheen.

M Lavell
Helemaal nooit

Passend onderwijs wordt nooit passend. Op zijn best resulteert het in een duidelijke tekst op pagina 1 van de schoolgids: deze school past als een handschoen bij alle kneedbare kinderen.
De directie en het schoolpersoneel slaan zich trots op de borst dat ze zoveel passendheid bereikt hebben.
Die andere kinderen tja, die moeten naar een andere passende school.
Oh, is die er niet?
Daar kunnen wij niks aan doen.

skik
Uitspraak

Ongeacht of het onderwijs vóór de invoering van het passend onderwijs beter was voor IADH-kinderen of niet en of het passend onderwijs zoals Mirjam beschrijft wel ooit passend zal worden of niet, deze uitspraak is toch een klap in het gezicht van alle leerlingen en hun ouders die nu op school zitten en een probleem hebben?

De scholen krijgen vijf jaar respijt, maar de leerling moet ondertussen wel gewoon door. Volgens de staatssecretaris moeten die zich nog maar even behelpen met niet-passend onderwijs. Hoe wil hij dat uitleggen aan ouders van bijvoorbeeld een derde groeper die is vastgelopen, niet meer bij het so terecht kan en waarvan het samenwerkingsverband achterloopt met het op orde krijgen van het passend onderwijs? Blijf nog maar vijf jaar aansukkelen? Da's helaas wel het leeuwendeel en het meest bepalende deel van je basisschoolloopbaan.

skik

Fiorucci
Klopt skik

Huidige leerlingen hebben hier niks aan. Maar Miriam heeft gelijk, het hele concept is natuurlijk een wassen neus. School hoeft maar één keer een vage poging te doen, en kan zich daarna handelingsverlegen achten. Dag kind, veel succes verder....

skik
Fio

Zelfs al zou over vijf jaar het onderwijs passend zijn voor elke leerling, dan nog hebben inderdaad de huidige leerlingen daar niet aan. Het is niet alsof je straks je hele havo-opleiding nog een keer over mag doen omdat het nu een zooitje is en jij de pech hebt niet vijf jaar ouder of jonger bent.

skik

M Lavell
Tja, maar die begrijpen het niet

Ach Skik, klap in het gezicht het is maar hoe je het bekijkt.
Het gedoe in Amsterdam laat nog eens haarfijn zien hoe dat bekijken gebeurt. Toch een beetje van een afstandje, kijkend naar het gepeupel. Je moet toch begrijpen dat geen enkel systeem perfect is en daarom mogen scholen hun gang gaan. In het belang van het kind natuurlijk, waarbij je moet begrijpen dat dat kind geen individu is. Het kind is de kleine versie van de mens, begrijp je wel. Het kind is een collectief dan behandeld wordt en dat het naar beste eer en geweten meestal gemiddeld best aardig doet. Dat collectief dus.
Al de tussentijds geofferde gevallen dienen toch vooral de snavel te houden. Ze mogen blij zijn dat ze überhaupt naar school mogen. Nou ja, meestal dan. Gemiddeld genomen.

Evanlyn
lachertje

Passend onderwijs is gewoon een lachertje en dat is het altijd geweest. Ik verwacht niet dat het over 5 jaar opeens beter is, want dan was het dat allang geweest. Scholn die het wilden deden het al, scholen die het niet willen zeggen: "Daar hebben we een zorgcoördinator voor." Die dus niks te coördineren heeft.