Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op
prinses01

prinses01

08-04-2009 om 21:36

Training sensorische integratie

Hallo,

Wie heeft er ervaring met trainingen voor kinderen met sensorische integratietrainingen. En door wie worden die trainingen gegeven? Kinderfysiotherapeuten of andere instellingen?

Bedankt voor jullie info.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
T&T

T&T

08-04-2009 om 21:47

Therapie

Ons meiske heeft die therapie gehad, van de ergotherapeute. Was op zich nuttig en zat ook leuk en een beetje speels in elkaar ( ze was toen 3) maar helaas had ze niks met de therapeute... en daar stopt het bij meiske! ze heeft nooit echt meegewerkt en dus deed het niet zoveel. Wel hebben wij een aantal dingen vanuit de therapie thuis met haar gedaan, en het borstelen doen we nog steeds. (ze is nu 7) Ze is wel erg vooruit gegaan in haar overgevoeligheid, de therapie was toen maar een vrij korte periode. Het zal niet zo heel veel invloed hebben gehad, maar we hebben wel een aantal zinnige dingen geleerd die we dus ook thuis toepassen.
groetjes Tess

ijsvogeltje

ijsvogeltje

08-04-2009 om 22:24

Kinderfysiotherapeut

Wij zijn bij de kinderfysiotherapeut geweest.

Guinevere

Guinevere

09-04-2009 om 12:06

Kinderergotherapeut

Wij zijn bij de kinderergotherapie geweest. Ze had wel een speciale SI-aantekening gehaald geloof ik.
We zijn er na 15 keer mee gestopt trouwens, hebben vooral zijn over/ondergevoeligheden in kaart laten brengen. Nu weten we waarvan hij gaat hyperen en waarom. Kunnen we er een beetje rekening mee houden en iets meer activiteiten aanbieden waarmee hij leert omgaan met deze "zwakheden" danwel "overdreven sterkheden". Ik begrijp nu dus waarom hij compleet doorgedraaid/overprikkeld/oncorrigeerbaar raakt van trampolinespringen, want hij heeft ook een evenwichtsprobleem. Dat mag ie dus alleen met mate doen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.