Home » Forum » Zorgenkinderen » Update prematuren tweeling en school

Update prematuren tweeling en school

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jessica5
Update prematuren tweeling en school

Een aantal jaren geleden heb ik hier over gepost. Wij zijn nog steeds blij dat onze tweeling groep 5 nog een keer hebben gedaan, zodat ze nog een jaartje konden” rijpen”. Nu 2018 gaat het echt goed met onze jongens. Ook onze prematuur van nu 20 zit goed in zijn vel en wil zelfs na zijn mbo een hbo studie in de horica gaan doen. Onze tweeling zit nu in de derde van havo. Ook daar gaan ze lekker mee in de middenmoot. Ik ben benieuwd hoe het gaat met de prematuren van toen. Ik hoop nog steeds dat er op basisscholen rekening wordt gehouden met deze groep. Dat je niet het gevecht aan hoeft en leerkrachten zich eens verdiepen in de prematuren en rijping.

MoederVan3
Wat goed om te horen

Ik was toendertijd een tegenstander van doubleren, mede uit mijn ervaring dat het voor de school een simpele oplossing is. Kinderen draaien weer een tijdje mee, scheelt extra hulp. Blij dat het voor jouw tweeling wel goed uitgepakt heeft en dat ze nu op de HAVO zitten. Ik heb het idee dat er tegenwoordig wel wat meer aandacht is voor de ontwikkeling van prematuren/dysmaturen, in de vorm van vroeghulp, maar waarschijnlijk verschilt het erg per school.
Ik heb de draadjes nog eens opgezocnt en heb gezien dat ik het draadje van juni 2011 een beetje gekaapt heb. Mijn zoon waarover ik toen schreef is onderwijl 23 en heeft geen makkelijke weg afgelegd. MBO-2. Geen zicht op werk in die richting. Andere richting MBO-3. Echt een heel slecht georganiseerde opleiding, na het eerste jaar, na wat gedoe voorwaardelijk over, maar toen hoefde het niet meer van hem. Vervolgens blijven hangen in een vakantiebaantje. Daar werkt hij nog steeds. Na wat aandringen van zijn baas, eerst een BBL MBO-3 opleiding gedaan en nu bezig aan een BBL MBO-4 opleiding. Waarschijnlijk rondt hij dat dit jaar af. Voor hem is BBL, vanuit praktijk naar de theorie, de weg. In 2011 had ik niet verwacht dat hij zo ver zou komen en wat nog belangrijker is, een eigen plekje zou vinden.
En als ik dan terugdenk aan dat groenblauwe minikindje dat meer dan 23 jaar geleden op de wereld kwam, ben ik heel blij.

Jessica5
Moeder van 3

Ach en die laatste zinnen van je raken mij echt. Heb ik ook bij mijn drie kanjers.
En toen die diskusie over het doubleren ben blij dat ze dat hebben gedaan. Ik hoop ook door de gesprekken die ik gevoerd heb op school dat ze wat meer inzicht hebben gekregen hier over. Dochter heeft ook een opleiding gedaan in het onderwijs en heeft dit ook aangevoerd als ondergeschoven kindje. Hier waren ze wel onder de indruk van het gegeven over de rijping die een achterstand heeft van te vroeg geborende.
En ach het draadje ging toen een kant op dat ik ook niet wilde. Vooral het dankbaar zijn vond ik erg.
Mooi om te lezen dat je zoon toch een m.b.o 4 is gaan doen en dit gaat afronden. Wat zal hij en jullie trots op hem zijn.