De 12 leukste en meest originele cadeaus voor aanstaande vaders

Zoek je een cadeau voor een aanstaande of nieuwe vader en wil je iets geven dat echt gewaardeerd wordt? Hieronder vind je een lijst met cadeau-ideeën voor aanstaande vaders die zowel nuttig als verrassend zijn.

De 'Legendaddy' hoodie

Comfort is heilig tijdens die eerste paar hectische weken van het vaderschap. De 'Legendaddy' hoodie is hier perfect voor. De hoodie zit niet alleen als gegoten, maar met de opdruk 'Legendaddy' geef je ook een knipoog naar de nieuwe heldenstatus van de vader in huis.

Vaderboks

Op de website van Vaderboks vind je verschillende, zorgvuldig samengestelde boxen als cadeau voor de aanstaande vader. Geselecteerd dóór vaders, voor vaders. Dit concept is ontstaan vanuit de missie om vaders te inspireren en empoweren tijdens hun reis door het ouderschap. In elke box vind je handige gadgets, verzorgingsproducten en leuke extra's die het leven van een nieuwe vader een stuk gemakkelijker maken in de eerste 6 maanden. Van Buidelbadcape, tot fijne slofjes en een gebarentaalboekje, je vindt het in een van de boxen. En dat is nog niet alles, op de website van Vaderboks staan ook fijne artikelen met tips en ervaringen om vaders te inspireren.

Womboo buidelshirt

Je baby dragen heeft enorme voordelen voor zijn of haar ontwikkeling en de gezonde hechting. Baby’s die veel worden gedragen, huilen minder vaak. Het Womboo buidelshirt is ideaal voor vaders, die het vaak een uitdaging vinden om een draagdoek te knopen. Het shirt heeft een ingebouwde buidel waarin de baby dicht tegen de vader aan ligt. Het versterkt de band met de papa en het maakt die eerste weken net een beetje eenvoudiger, doordat ouders de handen vrij hebben.

Minitree appelboom

Stel je voor, een appelboom die meegroeit met je kind. Nieuw leven dat groeit. Hoe gaaf is dat? Met een Minitree appelboom geef je een symbolisch cadeau waar het kind later zelf de appeltjes uit kan plukken en ze nog jaren plezier van zullen hebben.

Mijlpaalkaarten

Eerste lachjes, eerste stapjes, eerste woordjes: als vader wil je deze momenten voor altijd vastleggen. Met deze set mijlpaalkaarten, speciaal voor vaders, kan je deze unieke momenten vastleggen. Even een snelle foto met de bijpassende kaart en er ontstaat een herinnering voor het leven.

Boeken over vaderschap

Een goed vaderschapsboek met praktische antwoorden en tips is een waardevol cadeau. Het lezen van ervaringen kan geruststelling geven dat vaders het goed doen en sommige dingen erbij horen. Maar ook een boek vol humor kan juist luchtigheid brengen. Maar net wat bij de vader to be past. Hieronder vind je fijne, leuke, inspirerende én grappige boeken voor vaders:

Dad, you got this
Doodmoe en dolgelukkig
F*ck it list book voor papa’s
Ik word papa – mama baas
Man wordt vader

Koptelefoon met ruisonderdrukking

Nieuwe vaders zijn er maar druk mee. Verschonen, wiegen, eten maken, sussen. De wereld staat even stil en het vraagt veel. Baby’s kunnen wel uren huilen op een dag en zijn soms lastig te troosten. Een koptelefoon met ruisonderdrukking kan fijn zijn om even te ontsnappen aan de hectiek met wat muziek of een podcast.

Maaltijden

Gezond eten is misschien wel belangrijker dan ooit in de kraamtijd, maar koken is een enorme opgave als je net een baby hebt. Maak het de nieuwe ouders gemakkelijk door een voedzame maaltijd langs te brengen. Het bespaart ze tijd en energie, en ze zullen je eeuwig dankbaar zijn. Een stoofschotel, ovengerecht, gevulde soep, elke maaltijd die jij brengt is weer een avond minder koken én afwassen voor de nieuwe ouders. Tip: vraag vooraf even of er dieetwensen zijn, zo weet je zeker dat je iets kookt wat in de smaak valt!

Luisterboeken app abonnement

Sommige dagen lijken lang te duren, als de baby veel huilt of moeite heeft met in slaap vallen. Een abonnement op een luisterboeken-app is dan een ideaal cadeau. Of je nu midden in de nacht een flesje geeft of de kleine in slaap wiegt, een luisterboek kan helpen om deze momenten dragelijker te maken.

Geboorteposter

Het lijkt een simpel cadeau, maar een geboorteposter met details zoals de naam en geboortedatum kan een bijzondere herinnering zijn. Het voegt iets persoonlijks toe aan de kinderkamer en is een aandenken dat vaders voor altijd zullen koesteren.

Fitnessbal

Een fitnessbal lijkt misschien een vreemd cadeau, maar het kan het leven van ouders enorm verlichten. De zachte bewegingen van het wiegen op de bal, kalmeren baby’s die onrustig zijn, huilerig of last hebben van krampjes. Het is een stuk minder intensief dan uren met je baby door de kamer heen wandelen en wiegen. Let wel even goed op de verschillende maten zodat je een fitnessbal kiest die goed past.

Maak het persoonlijk

Welk cadeau je ook kiest voor de aanstaande vader, hij zal hoe dan ook blij zijn dat je iets met aandacht hebt uitgezocht. Bepaal zelf welk cadeau het best past bij hem als persoon en maak het cadeau extra persoonlijk door er een persoonlijk kaartje aan toe te voegen. Veel plezier met geven!

Lees ook: