Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Huisdier humor: de leukste verhalen over huisdieren die je niet wilt missen

Van sokkenrovers tot slaapkoppen en klunzen, onze gezelschapsdieren zijn veel meer dan alleen huisgenoten. Ze zorgen voor plezier, ontroering en af en toe een vleugje chaos. In dit blog delen we sprankelende verhalen en komische capriolen van deze viervoetige (en soms gevleugelde) gezinsleden. We hebben een verzameling van de beste, meest hartverwarmende en grappigste anekdotes van de onvergetelijke momenten die gezinnen met hun huisdieren beleven. Bereid je voor op een flinke dosis schattigheid en een glimlach op je gezicht!

Een dutje in de poppenwagen

Mies: "Onze zoon wilde al heel lang een cavia. Op zijn verjaardag had hij hem eindelijk gekregen. Op een dag vorig jaar vonden we Knabbel niet in zijn hok. Niet zo gek want onze zoon vergat wel vaker de kooi dicht te doen. Na een tijdje zoeken vonden we hem in de poppenwagen van onze dochter, onder een dekentje. Mijn jongste dochter had besloten dat Knabbel een dutje nodig had en had hem ingestopt. En hij bleef gewoon liggen! We hebben er zo hard om gelachen."

De leukste sportbuddy

Annelot: "Op een zomerochtend besloot ik mijn hond Bruno mee te nemen tijdens mijn hardloopsessie. Het begon goed, met Bruno die vrolijk naast me rende, maar al snel besloot hij zelf de route te willen bepalen. In plaats van het pad te volgen, trok hij me mee naar een open veld. Uit het niets begon hij rondjes om me heen te rennen, waardoor ik bijna omviel. Ik probeerde hem bij te houden, maar hij was veel te snel.

En zo stond ik middenin een veld, lachend en hijgend, terwijl ik naar mijn hond keek die vrolijk rondjes om me heen aan het rennen was. Het was niet de hardloopsessie die ik in gedachten had, maar wel de leukste die ik ooit heb gehad. Vanaf die dag zijn de momenten dat we samen 'hardlopen' vooral een spelletje waarin ik mijn hond achterna aan het rennen ben. Maar ik geniet er enorm van."

Sandra Scherpenhuijsen van OHRA: “Ook ik ga regelmatig hardlopen met mijn Wetterhoun. Zo genieten we samen van het buiten zijn en blijven we allebei fit. Met mijn hond voel ik me ook veiliger wanneer ik 's avonds nog een rondje ga rennen.”

Bewegen is voor dieren heel belangrijk. Wist je dat 35% van de honden overgewicht heeft? Dat kan, net als bij mensen, gevaarlijk zijn. Twijfel je of jouw hond overgewicht heeft? Bekijk dan eens deze checklist. Ook voor katten ligt overgewicht op de loer, vooral als je een binnenkat hebt. Lees hier meer over overgewicht bij je kat, hoe je het kunt testen en wat je kunt doen als jouw kat te zwaar is.

Karakter overwint alles

Nynke Nijkamp van OHRA: “Bij mijn paard Bella viel ik niet voor haar looks – op het eerste gezicht deed ze me stiekem een beetje aan een kameel denken – maar wél voor haar lieve karakter. Ze is heel rustig, empathisch en knuffelig. Als ik een keer gespannen ben na een intensieve werkdag, neemt ze dat in zekere zin over. Maar die spanning verdwijnt bij ons allebei direct als we weer lekker samen aan het rijden zijn. Bella wordt ook ingezet als coachpaard voor kinderen, zodat zij met haar kunnen oefenen om hun grenzen aan te geven. Goed voor het fysieke én mentale welzijn dus! Wie had gedacht dat paarden zo goed konden multitasken?”

Een sokkendief voor de buren

Liselot: "Onze hond Max heeft een (nogal irritante) hobby: onze sokken stelen. We vonden constant losse sokken verspreid door het hele huis. Dit ging zo door totdat we op een dag besloten om een sokkenmandje voor Max te maken, een plek waar hij zijn 'trofeeën' kon bewaren. Dat werkte goed, hij legde al zijn vondsten altijd daarin.

Maar op een avond was de mand leeg. We zochten door het hele huis, maar geen enkele sok was nog te vinden. Max leek onrustig en piepte bij de achterdeur. Toen we de deur openden, liep Max meteen naar buiten. Hij had een kleine kuil gegraven, en daar, in die kuil, zagen we een nestje kittens!

De buurkat, die we al een tijd niet hadden gezien, lag omringd door haar pasgeboren kittens, comfortabel genesteld in onze 'verloren' sokken. Max had zijn sokken obsessie niet alleen gebruikt om ons te plagen, maar ook om een veilig, warm nest te bieden aan het poezengezin."

De racehamster

Willemijn: "Onze dwerghamster mag altijd loslopen thuis, in zo'n hamsterbal. Hij racet dan echt de hele kamer door, geweldig om te zien. Een tijd geleden waren we een puzzel aan het maken op de vloer. Pippin rolde over een puzzelstukje met z’n bal maar die bleef eraan hangen. Hij racete door de kamer met het puzzelstukje nog steeds vast aan de bal maar daardoor ging die bal steeds ineens de andere kant op. Het was zo'n komisch gezicht. Het leek Pippin weinig uit te maken maar we hebben het puzzelstukje er natuurlijk wel weer uitgehaald."

Baasjes kijken steeds humaner naar hun huisdier, bijna alsof het hun kind is. Dieren zijn dus een volwaardig onderdeel van het gezin geworden! Maar liefst 4 op de 5 honden- en kattenbaasjes vinden dat huisdieren even goede zorg verdienen als mensen, blijkt uit onderzoek van OHRA. Heb jij ook gemerkt dat de zorg voor huisdieren steeds serieuzer, intensiever en daardoor duurder wordt? OHRA, de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, vertelt je graag aan welke kosten voor een hond of kat je kan denken.

Een bijzonder huisdier

Tineke: “Jaren geleden. Dierendag, 4 oktober, viel op zondag. We zaten als gezin in de kerk. De kinderen mochten naar voren komen voor het kindergesprek voordat ze naar de Kinderkerk (kindernevendienst) gingen. De dominee had het met ze over Dierendag. Hij vroeg op een gegeven moment aan de kinderen wie er een huisdier had. Er gingen veel vingers omhoog, waaronder die van onze zoon. Ik was benieuwd wat hij zou gaan antwoorden. De vissen of kikkers in onze vijver? Toen de dominee aan hem vroeg: Wat voor huisdier hebben jullie? Antwoordde hij: Mijn vader! En iedereen barstte, zoals je kunt begrijpen, in lachen uit.”

Onder de kerstboom

Charissa: “In 2010 zijn we verrast door Stichting Opkikker met een Shih-Tzu puppy! Milo werd zijn naam. Na de donkerste periode van mijn leven, was Milo daar om het leed te verzachten. Hij heeft ons zo vaak aan het lachen gemaakt.

Zo ook die ene keer toen wij de kerstboom net hadden opgetuigd. De kerstboom stond op een soort doos ter verhoging (anders zou Milo aan de kerstballen zitten). Milo had vaak van die ADHD momentjes als hij heel blij was. Hij racete dan door de woonkamer heen, op de bank, weer van de bank en ook richting de kerstboom. Op tijd remmen op de gladde, houten vloer was niet zo makkelijk en BOEM. Daar lag onze kerstboom op de grond met onschuldige Milo ernaast, want zo keek hij dan uit zijn oogjes.”

Een appeltje voor de dorst

Tanja: "Wij hebben een parkiet en die vliegt vaak los in de woonkamer. Toen we hem net hadden, moest hij eerst rustig wennen en mocht hij elke keer maar kort de kooi uit. Na een paar dagen begon hij steeds meer te wennen en toen we hem op een dag loslieten, vloog hij recht naar de keuken, landde op de fruitschaal en begon te eten van een appel. Vanaf dat moment hangt er altijd een stuk appel in zijn kooi, het is zijn favoriete snack."

Lees ook: