Laatste kans! Doe mee met een van de gratis expert webinars over opvoeding

Oktoberfest vieren met kinderen: zo doe je dat!

Bij het Oktoberfest denk je al snel aan beschonken mensen met enorme pullen bier, maar dit mooie feest is veel meer dan dat. Het is ook mogelijk om voor kinderen een leuk Oktoberfest-feestje organiseren. En dat is ontzettend leuk. Je maakt het extra leuk voor de kids met de volgende tips!

Zelf worstjes en marshmallows braden

Met een vuurkorfje, lekkere snacks en wat spiesjes kom je al een heel eind. Op die manier kunnen kinderen namelijk hun eigen hapjes maken. Kinderen vinden het geweldig om hun eigen eten te ‘maken’ en mee te helpen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er altijd een volwassene is die toezicht houdt zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan rondom het vuur.

Tiroler kleding

Als je denkt dat lederhosen er alleen maar in grote maten zijn, heb je het mis. Lederhosen en dirndls zijn niet enkel Oktoberfest kleding, maar traditionele Tiroler kleding en daarom dus ook volop verkrijgbaar in kindermaten. Voor de echte Oktoberfest ervaring koop je voor een klein bedrag een traditionele outfit voor de kids, zodat ze er helemaal bijhoren.

Verzin leuke spelletjes

Veel klassieke spelletjes voor op kinderfeestjes kun je in een Oktoberfest-jasje steken. Spijkerbroekhangen? Dat wordt lederhosenhangen, net zo leuk. Ook kunnen kinderen van groen papier mooie Tiroler hoedjes knutselen en is natuurlijk het spelletje flessenvoetbal een leuk spel om met de kinderen in Oktoberfest-stijl te spelen.

Regel een leuke DJ of een goede playlist

Voor zowel volwassen feestjes als voor kinderfeesten geldt dat muziek een echte sfeermaker is. Zorg dus voor een DJ of in ieder geval een afspeellijst met leuke kinderliedjes in het Oktoberfest-thema. Lopen de kinderen in polonaise op Duitse accordeonmuziek? Dan weet je dat het feestje geslaagd is!

Bewaar het bier voor ‘s avonds

De associatie van bier drinken op het Oktoberfest is natuurlijk erg sterk. Bij kinderen wil je dat (natuurlijk) ver weg houden. Zorg er dus voor dat ook de ouders pas op hun ‘eigen’ feestje aan het bier gaan: zo hou je het feest leuk voor alle leeftijden.

Zorg voor de juiste versiering

Ook een Oktoberfest-feestje voor kinderen is niet compleet zonder dat de ruimte in Tirolerstijl is versierd. Dat wordt versieren! Doe geruite tafelkleden op de tafels, hang vlaggetjes in dezelfde stijl op en trek natuurlijk zelf ook een leuke oktoberfest outfit aan. Begin het Oktoberfest met de kinderen en eindig met al je vrienden en familie. Dat wordt een leuke dag!

Dit artikel is met Feestkleding365 tot stand gekomen

Lees ook: