Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Hiephiep hoera! 7x leuke tips om er een onvergetelijke kinderverjaardag van te maken

Elk jaar kijkt jouw kind er weer naar uit: zijn of haar verjaardag. Een dag vol versiering, cadeautjes, taart en visite. Natuurlijk wil je hier als ouder een fantastisch feest van maken. En hier kun je misschien wel wat hulp bij gebruiken, want het organiseren van een écht leuke kinderverjaardag kan best een uitdaging zijn. Daarom hebben wij 7 leuke tips voor je op een rijtje gezet om er een onvergetelijke dag van te maken.

Kies een leuk thema voor de kinderverjaardag

Kinderen houden van thema’s – of het nu gaat om superhelden, prinsessen, dinosaurussen, disco of hun favoriete tekenfilm. En een thema kan ook flink helpen bij het vinden van leuke versieringen en snacks. Vraag wat je kind een leuk thema vindt en borduur daar op voort. Dit geeft je een kleurenschema, een stijl en volop mogelijkheden voor leuke aankleding voor het feest. Ga vervolgens met deze ideeën shoppen voor slingers, vlaggetjes en andere mooie verjaardagsversieringen.

Een helium ballon

Een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder ballonnen. En tegenwoordig heb je eindeloos veel keuze op dit gebied. Je vindt dus gegarandeerd leuke ballonnen die passen bij een kinderverjaardag. Kies bijvoorbeeld voor een helium ballon die past bij het thema van het feestje. Dat is niet alleen feestelijk, maar ook nog eens een leuk aandenken. Een helium ballon blijft namelijk dagenlang mooi.

Leuke activiteiten op de planning

Een kinderverjaardag heeft meestal één of meerdere leuke activiteiten om de kinderen bezig te houden. Dit kan van alles zijn, van zwemmen tot een film kijken en van knutselen tot een speurtocht. Vraag vooral aan je zoon of dochter wat hij of zij leuk vindt om te doen en plan hier het feestje omheen. Kies het liefst voor activiteiten die passen bij de leeftijd van de kinderen en het thema van het feestje.

Lekkere snacks

Een feestje is natuurlijk geen feestje zonder lekkere snacks. Je kunt natuurlijk kiezen voor fruitspiesjes, appelchips of gezonde ijsjes. Maar op een kinderverjaardag mag dit best ook iets minder gezond zijn. Kinderen zijn gek op chips, snoep, taart en koekjes. Verpak dit in een leuk zakje of serveer het met een caketopper en de snacks passen helemaal bij het feest.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het maken van een lekkere snack onderdeel te maken van de kinderverjaardag. Samen cupcakes versieren is heel erg gezellig en wat dacht je van zelf popcorn maken? Zo hebben de kinderen niet alleen een lekkere snack, maar ook nog eens een leuke activiteit.

Maak samen de uitnodigingen voor de kinderverjaardag

Veel uitnodigingen voor feestjes worden tegenwoordig digitaal verstuurd. En dat is best jammer, want een fysieke uitnodiging is nog steeds ontzettend leuk om te krijgen. En samen de uitnodigingen in elkaar knutselen voor het kinderfeestje is ook nog eens heel gezellig. Op Citymom vind je een aantal superleuke ideeën, maar laat je kind ook zeker zelf beslissen. Het is tenslotte zijn of haar kinderfeestje.

Taart bestellen en laten bezorgen

Een feestelijke taart mag natuurlijk niet ontbreken op deze dag. Heb je geen zin of tijd om zelf een taart te bakken? Dan kun je de taart bestellen en laten bezorgen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar het is ook nog eens ontzettend handig als je bijvoorbeeld veel gasten hebt of als je niet zo'n keukenprins(es) bent. Je kunt de verjaardagstaart op allerlei manieren laten versieren, zodat deze zeker een succes zal zijn bij de jarige job.

Vergeet de goodie bags niet

Een goodie bag is natuurlijk geen must bij een kinderverjaardag, maar het is wel ontzettend leuk om iets mee te geven als aandenken aan het leuke feestje. Je kunt deze goodie bags vullen met kleine speeltjes, snoepjes of bijvoorbeeld een knutselwerkje dat tijdens het feestje is gemaakt. Het hoeft niet duur te zijn, maar een klein aandenken aan een gezellig feestje is altijd leuk om te krijgen.