Home » Tips » Bevalling virtuele doula

Bevalling | Virtuele doula

Een doula is een bevallings-coach. Iemand die je bijstaat tijdens de bevalling en je door de moeilijke momenten heen helpt. We hebben dat eerder beschreven in De doula - steun en toeverlaat bij de bevalling.

Sinds kort is er nu ook een virtuele doula: een app die je op een liefdevolle, rustige en professionele manier door de eerste uren van je bevalling loodst. Met onder andere: rustgevende muziek, een warme stem, en een pufknop (waarmee je je ademhaling weer in het gareel krijgt).

De app is in principe gratis maar bevat wel in-app aankopen voor extra functionaliteit.

Inhoud:

  • stemcoaching tijdens de wee
  • stemcoaching na de wee
  • ademhalingsbegeleiding (in-app aankoop, € 0,99)
  • ontspannende achtergrondgeluiden (extra geluiden à € 0,99)
  • grafiekopbouw van de weeën (in-app aankoop, € 1,99)

Beschikbaar voor iOS en Android. De app wordt aanbevolen door het Amsterdamse Geboortecentrum, maar dat is nogal logisch omdat hij daar ook ontwikkeld is. ("Wij van WC-Eend", enzovoorts. Maar een kniesoor die daarop let.) Ons enige bezwaar is het cursieve lettertype van de teksten. Dat ziet er romantisch uit maar is niet makkelijk leesbaar.

Meer informatie en downloaden: www.doula-app.com

Reacties

De bovenstaande reactie was

De bovenstaande reactie was ongetwijfeld lief en behulpzaam bedoeld. Maar om nou meteen al te verwijzen naar een website over bevallingstrauma's, als je nog moet bevallen, vonden we nou niet écht bemoedigend... Meestal gaat het gewoon goed hoor!

Lees verder