24 oktober 2016

Concentratieproblemen | Vibrerende kussens

Voor kinderen die moeite hebben met stilzitten, overgevoelig zijn voor prikkels, of juist prikkels opzoeken, ontwikkelde het Canadese merk Senseez speciale trilkussens.

Volgens de makers helpt het trilmechanisme in het kussen om kinderen tot rust te laten komen en zich te concentreren. Uit het persbericht: "Niet alleen ideaal voor thuis, maar dankzij het handzame formaat en de vrolijke designs ook prima te gebruiken op school of onderweg."

We hebben het zelf niet kunnen uitproberen, omdat onze eigen kinderen zich gelukkig prima kunnen concentreren zonder speciale hulpmiddelen, maar het zou best eens kunnen zijn dat het echt helpt. Alleen die twee AA-batterijtjes die erin moeten, zouden wel eens snel leeg kunnen zijn...

En nog een vergelijkbare tip: voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum, die veel last hebben van onverklaarbare buikpijn bij het maken van schoolwerk, kan het soms helpen om een strakke nierband om te doen (om druk op de buik te zetten.) Nierbanden zijn verkrijgbaar in motorsport-winkels.

De trilkussens van Senseez zijn verkrijgbaar bij webwinkel Educadora.
Prijzen: van € 34,95 tot € 65,-

Review
We hadden een gratis test-exemplaar verloot, met het verzoek om als tegenprestatie een review te schrijven. Hier is-ie. Manon, moeder van een zoon met ADHD vertelt:

"Om te beginnen: het werkt. En verder: het kussen zit prima, hoewel het wel wat aan de kleine kant is. De hoes is makkelijk eraf te halen en te wassen. De batterijen gaan ongeveer 3 weken mee. Mijn kind heeft geen last van het geluid dat het kussen maakt, de omgeving wel. Het went ook wel, maar op school vonden ze het storend. Mijn kind zegt er rustig van te worden en pakt het ook zelf. Soms doet hij hem in zijn rug en heeft hij een massagekussen. Kortom: prima voor thuis (tijdens huiswerk en dergelijke), voor op school wat minder."