23 februari 2017

Eindexamen | Luister-literatuur

De LuisterBieb helpt eindexamen-kandidaten met hun literatuurlijst!

Met de gratis LuisterBieb-app van de Openbare Bibliotheken kunnen eindexamen-kandidaten luisteren naar hun literatuurlijst-boeken.

Er staan ruim 100 titels in 'Luisteren voor je lijst'. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, en van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch. Of scholieren nu sporten, in de bus zitten, hun krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar.

Vaak beginnen scholieren veel te laat aan hun lijst, en nemen ze noodmaatregelen met uittreksels of films. Maar door 'luisterend lezen' te combineren met andere bezigheden is er toch tijd om de complete boeken te leren kennen. Dat scheelt een hoop stress, in de drukke examenperiode.

Luisteren zonder internet

De gratis LuisterBieb-app is eenvoudig te downloaden op tablet of smartphone. Iedereen die lid is van de Bibliotheek, heeft toegang tot alle luisterboeken. (Let op: in de meeste steden kunnen jongeren tot 18 jaar gratis lid worden van de Bibliotheek.) Wie geen lid is, heeft toegang tot een selectie uit de luisterboeken.

In 'Luisteren voor je lijst' staan titels voor alles niveaus (vmbo, havo en vwo). Je kunt ze eerst downloaden (goedkoop via wifi) en daarna ook offline beluisteren.