Home » Tips » Kunst met baby of peuter naar het museum

Kunst | Met baby of peuter naar het museum

Mag je borstvoeding geven in het Rijksmuseum? Is het Mauritshuis toegankelijk met een buggy? Welke kunstwerken in Museum Boijmans Van Beuningen zijn geschikt om te bekijken met peuters en welke niet?

Zomaar een paar dilemma's voor museumliefhebber Brigitte Timmermans (34) toen ze met haar peuter Max een museum wilde bezoeken. "Praktische vragen waar ik niet zo makkelijk antwoord vond." En nu heeft ze een missie: meer baby's en peuters naar het museum. En een website: kunstfanaatjes.nl. De website geeft tips en trucs voor museumbezoek met (heel) kleine kinderen.

(Bron: Een website met een missie: meer baby's in de museumzalen - NRC, 5 januari 2017.)

Reacties

Briljant idee! Vooral dat

Briljant idee! Vooral dat babies en peuters nu ook doelgroep worden. In ' mijn' tijd was het meeste aanbod in musea gericht op kinderen vanaf 6 jaar. Dat heeft me overigens niet weerhouden om toch met babies en peuters te gaan. De meeste musea hebben wel een restaurant waar je even rustig kunt voeden. Of een buitenterras waar een peuter even kan rennen en bewegen.

Inderdaad een geweldig idee!

Inderdaad een geweldig idee! Vonden wij ook. Vooral ook omdat hele kleine kinderen natuurlijk totaal geen boodschap hebben aan educatieve bedoelingen, etc.

Ik herinner me dat ik als kleuter gefascineerd was door een oude klok in het Arnhems gemeentemuseum (tegenwoordig: Museum Arnhem), met een mannetje dat op elk heel uur een visje uit het water viste. Dat kinderen zoiets geweldig kunnen vinden, dat verzin je niet, als educatief medewerker die Belangrijke Kunstboodschappen wil overbrengen. Daar heb je dan weer echte ouders voor nodig, die dat soort ervaringen via een website kunnen overbrengen aan andere ouders. Lof en hulde!

Henk Boeke
Redactie Ouders Online

Lees verder