Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

29 november 2017

Mediawijsheid | Kasper, Sky en de groene beer (6+)

Beveiligingsbedrijf Kaspersky zet stevig in op de internet-veiligheid van kinderen. Behalve hun pakket Safe Kids hebben ze nu ook een leuk (voor)leesboekje: Kasper, Sky en de groene beer, voor kinderen van 6-9 jaar, dat gratis verkrijgbaar is.

Kasper, Sky en de groene beer is geschreven door kinderboekenschrijster Marlies Slegers, en is bedoeld om kinderen te leren hoe ze veilig de digitale wereld kunnen ontdekken.

Kasper is een jongen van 9, die van voetbal houdt, en van zijn game 'Goal'. Zijn beste vriendin Sky is ook 9, en houdt van dansen en muziek. (Laat de gender-politie het maar niet horen. En ook niet zien, met dat roze rokje van Sky.) En dan is er nog Kuma, een oude groene knuffelbeer. Kasper heeft hem van zijn opa gekregen, en was daar eerst wat verbaasd over omdat hij de leeftijd van knuffels toch al ruimschoots gepasseerd is. Maar als blijkt dat Kuma kan praten, wordt het al een stuk interessanter.

Kuma heeft nóg een eigenschap die goed van pas komt. Hij wordt namelijk rood als er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld wanneer Kasper op het punt staat om zijn inlognaam en wachtwoord aan een 'vriend' te geven, die hem wel even naar het volgende level van 'Goal' zal gamen.

Kasper, Sky en de groene beer
Voor kinderen van 6 tot 9 jaar
Gratis verkrijgbaar bij Kaspersky