Home » Tips » Scheiding ondersteuning voor de kinderen

Scheiding | Ondersteuning voor de kinderen

Hoe zorg je ervoor dat kinderen zo min mogelijk te lijden hebben onder een scheiding? En welke ondersteuning is daarvoor beschikbaar?

Jaarlijks krijgen zo'n 70.000 kinderen te maken met de scheiding van hun ouders. Hoewel dit zeer ingrijpend kan zijn, is men vaak niet op de hoogte van het preventieve aanbod. De Wegwijzer Kind en Scheiding van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi)geeft een handig overzicht van de beschikbare programma's en kindgerichte initiatieven. Mét selectiemogelijkheden per leeftijds-categorie.

Meer informatie: Wegwijzer Kind en Scheiding.

Reacties

Mijn partner en ik zijn nu

Mijn partner en ik zijn nu sinds een maand Uitelkaar. Ik heb geregeld dat de kinderen(3jaar en 8 maanden) bij papa gaan om de 2 dagen.
Sinds papa niet meer bij ons woont is het gedrag van mijn zoontje erg veranderd, hij knijpt slaat duwt zijn broertje op momenten dat ik niet in de buurt ben. Ik heb hem al wel een paar keer betrapt en heb hem dan ook gevraagd waarom hij zijn broertje pijn doet.. Alleen snapt hij " waarom" denk ik niet zo goed maar als ik vraag vind je hem wel lief of ben je boos krijg ik antwoordden zoals " ja hij is lief" of nee ik ben niet boos. Ik geef hem dan wel straf " time out" wat moet ik doen zodat dit stopt? ik probeer ook zoveel mogelijk de aandacht op beide kinderen te houden en niet speciaal op 1. Graag advies !!

Houd de kinderen uit elkaar

Houd de kinderen uit elkaar en laat ze niet met elkaar alleen. Voorkom dat je kind de baby pijn doet.
En stop met straffen, dat helpt niet.
Neem de baby gewoon altijd met je mee of je als de baby slaapt je kind daar weg houden en zonodig meenemen waar jij bent.

Lees verder