Stijlvolle kleding voor lange mannen: over zelfvertrouwen en uitstraling

Als vader heb je een belangrijke voorbeeldfunctie voor jouw kinderen. Je leert jouw kinderen hoe zij zelfstandiger en zelfredzaam worden, leert hen over normen en waarden en geeft hen vertrouwen dat zij er mogen zijn. Dat zij goed genoeg en nog belangrijker: geliefd zijn. Maar kleine kinderen kopiëren alles, dus ook jouw gewoontes en houding. Daarom is het als vader ontzettend belangrijk om het goede voorbeeld te geven en je verantwoordelijkheid te pakken. Goed voorbeeld doet namelijk volgen. Door goed voor jezelf te zorgen en zelfverzekerdheid uit te stralen, leer je jouw kind een belangrijke les over zelfliefde en zelfvertrouwen. Je gunt jezelf goede voeding, voldoende rustmomenten, mooie ervaringen en kunt in het nu beleven. Maar je denkt ook na over waar je voor staat, wat je voelt en wat je wil uitstralen. De juiste kleding kan je ondersteunen en versterken bij het creëren van deze uitstraling waar jij je goed bij voelt. Vind je het lastig om goed passende en comfortabele kleding te vinden? Lees dan snel verder, want wij vertellen je alles over stijlvolle kleding voor lange mannen waarmee je zelfvertrouwen, professionaliteit en comfort uitdraagt. Want voor iedere man is er een perfecte pasvorm.

Kleren maken de man

Kleren maken de man. Net zoals bij veel andere spreekwoorden bevat ook deze oude wijsheid een kern van waarheid. Kleding is ontzettend belangrijk in het dagelijks leven. We voelen ons er comfortabel in, het zegt iets over onze persoonlijkheid en we kunnen ons kleden voor elke gelegenheid. Strak in pak voor je werk, sportief voor een rondje hardlopen of ontspannen in de achtertuin in lange poloshirts: kleding past bij ons en ons leven. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om goed passende en stijlvolle kleding te vinden. Zo kun je het als lange man best lastig vinden om comfortabele en passende kleding te vinden die aansluit bij je wensen én lichaam. Kleding is al snel te kort, te krap of oncomfortabel. Dat voelt gewoon niet prettig. Maar je bent het waard om passende en kwalitatieve kleding te dragen, waardoor je lekkerder in je vel zit en je dit ook uitstraalt.

Kledingadvies voor lange mannen: do’s en dont’s

Als lange man kun je overal bij en dat komt regelmatig erg goed van pas. Ook worden lange mannen vaak aantrekkelijk gevonden. Wel kan het confronterend zijn om niet de juiste lengtemaat bij trendy kleding te vinden als je eenmaal hebt gevonden wat je zoekt. Ben je lang? Dan is het handig om rekening te houden met deze do’s en dont’s wat je outfit betreft.

Don’t: Verkeerde pasvorm

Als lange man kan het lastig zijn om echt goed passende kleding te vinden. Shirts en overhemden zijn al snel te kort of te krap en ook de lengte van broeken laat vaak te wensen over. Ga hier echter niet mee akkoord en ga op zoek naar een winkel of een merk met als doelgroep lange mannen. Van t-shirts voor heren met een print tot nette overhemden: je vindt het allemaal in jouw maat en lengte. Je bent een goed passende outfit waard!

Do: Maak gebruik van laagjes

Kleden in laagjes is niet alleen praktisch (want ideaal met schommelde temperaturen en veranderende weersomstandigheden), het zorgt ook voor meer dimensie in jouw look. Bovendien kunnen laagjes heel eenvoudig optisch verkleinend werken. Combineer een overhemd met een gilet en een jasje om direct een interessante look te creëren.

Don’t: Verticale strepen

Strepen in een outfit kunnen je breder, smaller of langer doen lijken dan je werkelijk bent. Dat kun je in je voordeel gebruiken, maar het kan ook in jouw nadeel werken. Zo kunnen verticale strepen de lengte juist benadrukken en je zelfs langer doen lijken dan je bent. Echt een don’t wanneer je lang bent!

Do: Kleding met volume

Strakke kleding kan je al snel nog langer doen lijken, vooral als je ook heel slank bent. Kies daarom voor één of meerdere kledingstukken met volume. Een baggy broek, een sweater of een loszittend t-shirt kunnen een wereld van verschil maken in de look.

Don’t: Broeken met een lage taille

Broeken zijn er in allerlei soorten en maten, maar niet elke broek is even flatteus op elk lichaam. Zo kunnen lange mannen broeken met een lage taille beter vermijden. Deze broeken verlengen namelijk het bovenlijf en hierdoor kan de algehele look uit proportie lijken. Kies liever voor hoge of middelhoge broeken.

Do: Voel je goed in jouw kleding

Door te dragen waar je blij van wordt, geef je een mooie les aan je kinderen mee dat je tevreden mag zijn met je uitstraling. Je mag er zijn en je besteedt aandacht aan hoe je je voelt. Je bent je bewust van waar je voor staat. Je gunt jezelf dus ook de juiste kledingkwaliteit waarbij de geschikte maat dragen essentieel is.

Zelfvertrouwen doorgeven aan je kinderen

Als ouder hebben we een belangrijke voorbeeldfunctie voor onze kinderen. Kinderen kopiëren alles: van onze kleinste gewoontes tot hoe we ons verhouden tot de wereld. Ouders hebben daardoor de belangrijke verantwoordelijkheid om zelfvertrouwen uit te dragen en door te geven aan hun kinderen. Zo groeien jouw kinderen op met genoeg vertrouwen in zichzelf om hun eigen keuzes te kunnen maken, weten zij hoe om te gaan met tegenslagen en kunnen de kinderen hun grenzen aangeven.

Zelfvertrouwen is niet iets dat voor iedereen vanzelf komt; daar moet aan gewerkt worden. Door op jonge leeftijd al te werken aan het vergroten van het zelfvertrouwen van jouw kind en het goede voorbeeld te geven, bouw je aan een sterke basis waar jouw zoon of dochter een leven lang profijt van heeft!

Lees ook: