Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Behoefte aan een luxe vakantie met kinderen? Zo wordt het een succes!

Ben je bang dat jouw vakanties met kinderen vanaf nu af aan worden beperkt tot kamperen in Nederland en drukke hotels op kindvriendelijke bestemmingen? Wees gerust: ook met kinderen is een relaxte en luxe vakantie prima mogelijk. Met onze tips maak je van jouw luxe vakantie met kinderen een succes.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een onvergetelijke vakantie met het hele gezin begint met een goede voorbereiding, of je nu in Nederland blijft, naar Griekenland vliegt of geniet van een exotische vakantie op Sal Kaapverdië. Bij het inpakken van alle bagage is het verstandig om al rekening te houden met de behoeften van de kinderen. Zorg dat je voldoende vermaak voor onderweg meeneemt, maar zorg ook zeker voor spelletjes, boeken, tijdschriften en speelgoed voor tijdens de vakantie. Zo hoeven jouw kinderen zich geen moment te vervelen en wordt elke vakantie al snel een kindvriendelijke vakantie.

Entertainment op de bestemming

Een luxe resort of hotel is niet alleen leuk voor volwassenen. Een all inclusive hotel biedt ook volop faciliteiten voor jongere bezoekers. Een zwembad, restaurants, een speeltuin, arcade hal, animatieteam, winkeltjes: er valt vaak van alles te beleven. Vakanties op zich zijn al een avontuur voor kinderen en als je ze wat op weg helpt met alles wat er mogelijk is, vermaken jouw kinderen zich waarschijnlijk prima. Alvast een paar tips:

  • Check op de aankomst dag of er een informatiefolder of overzicht is waar alle activiteiten in staan voor die week. Bespreek met je kind wat er allemaal te doen is. Is er een leuke workshop te doen? Reserveer een plekje en dan heb jij lekker een uurtje voor jezelf.
  • De meeste resorts hebben kidsclubs waar kinderen vanaf een jaar of 6 zelfstandig naartoe kunnen. Zo organiseren veel resorts sportactiviteiten, disco-avonden, knutselochtenden, etc. Bekijk het aanbod van verschillende accommodaties voordat je gaat boeken.
  • Sommige hotels en resorts bieden zelfs kinderopvang aan, ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie gaat met je peuter waar je anders de hele dag achteraan rent. Terwijl je kind een leuke knutselactiviteit doet, kan jij even een dutje doen aan het zwembad. Hallo vakantiegevoel!
  • Bekijk of het resort of hotel waar jullie heen gaan een app heeft, daar kun je vaak makkelijk zien wat er allemaal per dag en tijdstip te doen is.

Ontdek de omgeving

Als je een luxe vakantie met kinderen boekt, hoef je uiteraard niet alleen maar in het all inclusive vakantiepark of het hotelcomplex te blijven. Er valt nog zoveel te ontdekken buiten de accommodatie. Doe voor jullie vertrekken al onderzoek naar de bestemming, maak een lijst met leuke activiteiten in de buurt van het hotel en plan zo nu en dan een gezellig uitje in de omgeving. Van waterpark tot historisch stadje, zo maak je er een veelzijdige vakantie van.

Wissel de verantwoordelijkheden af

Als je samen met een partner en jullie kinderen op vakantie gaat, is het best fijn om de verantwoordelijkheden zo nu en dan af te wisselen. Vakantie is niet alleen bedoeld voor de kinderen, maar ook voor jullie als ouders. En juist dat kan net lastig zijn op vakantie, zelf ontspannen. Door ook elke dag een moment los van elkaar te plannen, komt iedereen uitgerust en opgeladen weer thuis.

Plan de dagen niet vol

Een vakantie is meestal om te ontspannen, tijd samen door te brengen en een nieuwe omgeving te ontdekken. Het is logisch dat je zoveel mogelijk wilt beleven in deze tijd, maar plan de dagen vooral niet te vol en houd een duidelijke structuur aan. Zo houd je het vakantieavontuur ontspannen. Stress om een vakantieplanning wil niemand. En kinderen zijn vaak al snel tevreden bij het zwembad of ontmoeten andere kinderen om mee te spelen.

Houd de verwachtingen realistisch

Een luxe vakantie met kinderen is heerlijk, maar er zullen zich ongetwijfeld ongemakken en lastige momenten voordoen. Gezinnen krijgen ook op vakantie te maken met ruzies, griep, slapeloze nachten, bijensteken, en onderlinge spanningen. Houd je verwachtingen realistisch en accepteer dat zulke momenten ertussen zitten. Probeer ze vooral zo snel mogelijk weer van je af te laten glijden zodat iedereen weer kan genieten van de vakantie. Veel plezier!