Sneller herstellen na de bevalling: 7x tips om je te helpen!

5 juni 2002 door Diederik Bosman

Baby laten doorslapen - is mijn oplossing gevaarlijk? (16 wkn)

Mij zoontje is nu 16 weken oud maar komt 's nachts nog steeds twee keer voor een voeding. Ik heb verscheidene dingen geprobeerd, zoals speciale voedingen voor hongerige baby's (van zowel Frisolac als Nutricia), rijstebloem, zo laat mogelijk in de avond wakker maken voor een voeding, enzovoorts. Maar niets hielp.

Nu las ik laatst op het Forum dat een moeder een schepje Fantomalt (van Nutricia; een energie-supplement in poedervorm op basis van dextrine-maltose) aan de laatste flesvoeding toevoegde. Ik heb dat ook gedaan en warempel: mijn kindje sliep 7 uur lang door!

Het kan natuurlijk ook toeval zijn, maar mijn vraag aan u is: kan dit kwaad? Is het niet schadelijk voor mijn kindje, aangezien er op het blik staat "alleen te gebruiken onder medisch toezicht en als aanvulling op de normale voeding"?

Antwoord

Fantomalt is een hoog-energetisch voedingssupplement, dat vooral uit koolhydraten bestaat. Bij het toevoegen van Fantomalt aan de normale flesvoeding wordt dus de hoeveelheid calorieën verhoogd. Bovendien wordt het eten dan ook langzamer verteerd.

Als u zoon door het toevoegen van meer calorieën doorslaapt, is dat waarschijnlijk geen toeval; kennelijk werd hij voorheen wakker van de honger.

Fantomalt kan zeker geen kwaad. Het maakt de voeding alleen koolhydraat-rijker en daarmee calorieën-rijker. Let dus wel goed op zijn gewicht.

Lees ook: