Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

15 december 2006 door Merit Tabbers

Botbeschadiging door antibiotica? (7 jr)

Mijn dochter is nu 7 jaar. Bij de geboorte heeft ze in het vruchtwater gepoept, en daarom kreeg ze een antibiotica-kuur van 7 dagen.

Inmiddels heeft ze twee grote-mensentanden gekregen, met beschadigd glazuur. Dat ziet er echt niet leuk uit, zeker voor een meisje. Volgens de tandarts komt het door de antibiotica die ze toen heeft gekregen. Wat kan ik doen om haar tanden mooier eruit te laten zien?

Daarnaast heeft ze last van een schouder, van een knie, en van haar benen. Zou het kunnen dat door die antibiotica-kuur ook haar botten beschadigd zijn?

Antwoord

Uw vraag over het glazuur, en wat daar eventueel nog aan te doen is, kunt u het beste met uw tandarts bespreken. Het enige wat ik erover kan zeggen, is dat dit soort schade vaak niet of nauwelijks te herstellen is.

Over een mogelijke beschadiging van de botten door de antibiotica hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken. Maar daarmee is het probleem niet opgelost natuurlijk. Ik raad u daarom aan om eens naar de huisarts te gaan, als de klachten haar verhinderen om zorgeloos te kunnen spelen. Hij of zij kan uw dochter dan onderzoeken, om te kijken wat er aan de hand zou kunnen zijn.