Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

3 november 2008 door Frea Kruisinga

Flesweigering door keelontsteking? (7 mnd)

Mijn zoontje van 7 maand heeft keelontsteking en nu weigert hij absoluut de fles. Zodra hij hem alleen al ziet, begint hij al te krijsen. Komt dit door de pijn aan zijn keel? En gaat dit weer over?

Hij heeft nu antibiotica gekregen van de huisarts. Hij wil wel van een lepeltje een beetje fruit of vla eten. Ik begrijp er helemaal niets van, voor deze tijd wilde hij altijd graag zijn flesje.

Antwoord

Een keelinfectie geeft keelpijn en pijn bij het slikken. De pijn kan zó heftig zijn, dat kleine kinderen inderdaad hun fles gaan weigeren. Het is een nare periode maar het gaat ook weer over.

Een keelinfectie kan worden veroorzaakt door een virus of door een bacterie. In het eerste geval kun je er niets aan doen, en moet je afwachten tot het vanzelf overgaat. In het tweede geval wordt antibiotica voorgeschreven, zoals bij u zoontje. Na enkele dagen gaat het dan meestal een stuk beter.

Met het opknappen van de keelinfectie verdwijnt ook de pijn, en wordt het drinkpatroon weer normaal. Tot die tijd kunt u paracetamol tegen de pijn geven en proberen om toch nog zoveel mogelijk vocht erin te krijgen (fruit en vla is ook prima) om te voorkomen dat hij uitdroogt. Succes en sterkte gewenst!

Lees ook: