27 juni 2002 door Diederik Bosman

Mijn baby wordt steeds lastiger... (10 wkn)

Mijn dochtertje van 10 weken wordt met de week "lastiger" in plaats van makkelijker. Ze slaapt soms hele dagen niet, ook al is ze doodmoe. Zodra je haar neerlegt, gaat ze echt krijsen.

Ze hoort eigenlijk al op 5 voedingen te zitten maar wil er nog steeds 7! Ik ben al een week aan het proberen om het terug te brengen naar 6 maar dat lukt gewoon niet...

Antwoord

Wij denken dat u dochtertje gewoon honger heeft. We weten echter niet of u flesvoeding of borstvoeding geeft en hoeveel. Ook weten we niet of uw dochter voldoende groeit. Het is dus moeilijk om een eenduidig advies te geven. Toch kunnen we wel twee richtingen aangeven.

Voor het geval u borstvoeding geeft, verwijzen we u naar een recent artikel van de lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) van Ouders Online. Zie: Een flesje tussendoor of helemaal overstappen?.

Voor het geval u flesvoeding geeft, lijkt het ons zinvol om samen met het consultatiebureau na te gaan of uw dochtertje wel voldoende krijgt:

  • als blijkt dat ze niet voldoende krijgt, dan kunt u in overleg met het CB de voeding naar boven bijstellen;
  • als blijkt dat ze wel voldoende krijgt, dan raden we u aan om uw huisarts te raadplegen. Die kan ook nagaan of uw dochterje misschien reflux heeft, of dat er een andere oorzaak voor het krijsen is.
Lees ook: