Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

13 september 2002 door Diederik Bosman

Mijn dochtertje weigert Nutramigen - mag ik haar uithongeren? (10 mnd)

Mijn dochtertje is 10 mnd oud en heeft een koemelk-allergie. Nu heb ik Nutramigen gekregen, maar ze weigert absoluut. Ik heb (bijna) alles al geprobeerd: via een lepel, via de pap en via de fles, maar het gaat er gewoon niet in.

Het enige wat ik nog niet geprobeerd heb is uithongeren. Maar hoe ver moet je dan gaan? Is 8 uur een maximum of kun je langer doorgaan? Wanneer wordt het ongezond om nog verder uit te hongeren? Ik heb namelijk van gevallen gehoord waarin iemand het 16 uur lang geprobeerd heeft, en nóg zonder resultaat.

Antwoord

Nutramigen is een allergeen-arme voeding waarbij de melk gehydroliseerd is. Hierdoor ontbreken de delen van de koemelk die vaak een koemelk-allergie veroorzaken.

Helaas smaakt Nutramigen echter niet bijzonder goed. Dat heeft tot gevolg dat deze voeding wel vaker geweigerd wordt; vooral door kinderen die al wat ouder zijn en daarom al "beter smakende" melk gewend zijn.

Uithongeren

Maar nu de vraag hoe u dit probleem kunt oplossen. Een béétje uithongeren mag; een periode van 8 uur zonder voeding is nog verantwoord. Misschien begint uw dochter dan te drinken.

Langere hongerperioden adviseren wij echter niet.

Alternatieven

Als deze aanpak niet helpt, kunt u het beste teruggaan naar de dokter die de Nutramigen geadviseerd heeft. In onderling overleg kunt u dan nagaan of er nog alternatieven zijn.

Er zijn namelijk nog andere melkproducten met dezelfde gehydroliseerde vorm, maar met een andere smaak. Onder andere: Nutrilon pepti en Pregestemil. Soms accepteren kinderen deze producten beter dan Nutramigen.

Lees ook: