Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

11 mei 2005 door Merit Tabbers

Mijn zoontje heeft 's nachts veel buikpijn. Wat zou dat kunnen zijn? (11 mnd)

Mijn zoontje van 11 maanden heeft 's nachts heel veel last van pijn in zijn buik. Hij moet dan na veel huilen erge winden laten en dan gaat het even goed, maar meestal na een uur of 2 begint het opnieuw. Overdag is hij ontzettend vrolijk en heeft nergens last van.

Ik geef hem nog steeds 2 keer per dag borstvoeding. Hij krijgt geen uien, knoflook, etc. en ik probeer dat zelf ook zoveel mogelijk te beperken. Hij wordt 's nachts alleen weer rustig als hij bij mij mag drinken, maar dat probeer ik te vermijden omdat ik heb gelezen dat dat juist niet goed is.

Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

Antwoord

Heeft uw zoontje niet gewoon honger? Ik denk hieraan omdat u vertelt dat hij na het drinken rustig wordt en dus te troosten is en dat hij bovendien overdag heel vrolijk is en nergens last van heeft.

Misschien zou er ook sprake kunnen zijn van verstopping (obstipatie), maar daar valt verder weinig over te zeggen, omdat u niets vertelde over het poepen.

Ik zou u dus adviseren om hem 's avonds voor het slapen nog een extra fles te geven (of borstvoeding), in de hoop dat hij tevreden doorslaapt. Probeer het eens!

Lees ook: