22 september 2006 door Merit Tabbers

Regelmatig een stuip met kramp. Wat kan dat zijn? (10 mnd)

Onze dochter van 10 maanden schiet de laatste week regelmatig in een stuip. Daarbij zweet ze heel erg, haar rechter been gaat verkrampt omhoog, en haar beide armpjes liggen verkrampt op haar buikje. Dit komt steeds vaker voor.

Ze huilt niet, en ze heeft geen koorts, maar haar temperatuur gaat wel iets omhoog.

Zo kan ze een paar minuten tot een half uur blijven liggen. Als we haar oppakken, lacht ze weer en is ze heel rustig. Verder eet ze goed. De dokter heeft geen ontstekingen kunnen vinden.

Heeft iemand van u een idee?

Antwoord

Dit is een lastige vraag, vooral omdat ik het zelf niet heb gezien (ook al beschrijft u het goed). Wat me wel gerust stelt, is dat u die kramptoestand kunt doorbreken door haar op te pakken, en dat ze zich verder goed lijkt te voelen. Ontwikkelt ze zich verder ook goed?

Ik bedacht me trouwens nog het volgende. Zou het niet kunnen zijn dat ze gewoon ligt te persen? Controleer in ieder geval haar luier eens na zo'n gebeurtenis. Misschien dat het zoiets simpels is...

Ik zou u het volgende willen aanraden. Als u ervan overtuigd bent dat ze niet gewoon ligt te poepen, en als u ongerust blijft, maak dan eens een video-opname van zo'n gebeurtenis, en laat dat filmpje zien op het consultatiebureau of bij de huisarts. Dat is vaak erg informatief. Veel succes gewenst!

Lees ook: