Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Originele manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent is ontzettend speciaal. Het is misschien wel één van de meest waardevolle momenten in je leven. Het liefst wil je dit nieuws snel delen met jouw partner, familieleden en vrienden. En omdat dit nieuws zo bijzonder is, wil je dit ook op een bijzondere manier doen. Wij delen een aantal tips voor originele manieren om te vertellen dat je zwanger bent. Ontdek welke zwangerschapsaankondiging bij jullie past!

De bekendmaking van de zwangerschap

Zwangerschapsaankondigingen worden steeds groter aangepakt en de tijden van het simpelweg delen van het nieuws zijn voorbij. Dit zijn enkele leuke manieren om jouw zwangerschap aan te kondigen:

 • Draag een shirt met de mededeling ‘Ik ben zwanger’ of ‘Baby on Board’ en onthul het shirt subtiel tijdens een bezoek.
 • Maak er een spel van. Speel Hints, Pictionary of Raad het woord om vrienden en familieleden spelenderwijs het nieuws te laten ontdekken.
 • Laat een puzzel maken van de aankondiging, de echofoto of een mooie foto van jullie zwangerschapsaankondiging.
 • Maak een rebus en zie de verrassing op ieders gezicht wanneer de uitkomst wordt ontdekt.

Zwangerschap aankondigen met cadeau

Of je nu jouw partner, ouders, vriendinnen of zus wilt meedelen dat je zwanger bent, een leuk cadeau is altijd een originele manier om het nieuws met anderen te delen. Dit zijn enkele leuke cadeaus waarmee je zeker indruk maakt:

 • Geef een rompertje met de tekst ‘de liefste tante’, ‘de leukste opa en oma’ of ‘I love my dad’ cadeau.
 • Lijst de foto van de allereerste echo of de twintig-weken-echo in. Een prachtig cadeau om de zwangerschap aan te kondigen. 
 • Schenk gepersonaliseerde mokken opgedragen aan papa, opa of oma.
 • Maak een persoonlijke kalender waarop jullie foto’s delen en alle belangrijke data aangeven van de zwangerschap tot aan de uitgerekende datum. 

Foto’s om de zwangerschap mee aan te kondigen

Een andere manier om een zwangerschapsaankondiging extra bijzonder te maken is door een fotoshoot te doen of een foto te maken vroeg in de zwangerschap. Een fotoshoot aan het eind van de zwangerschap, of juist een new born shoot, is erg populair, maar een fotoshoot aan het begin van de zwangerschap kan ook heel bijzonder zijn. Bovendien heb je zelf dan altijd een bijzonder aandenken aan deze tijd. Wij delen enkele foto-ideeën om deze shoot extra bijzonder te maken:

 • Maak een foto van het hele gezin waarin iedereen ‘reageert’ op het babynieuws.
 • Kies voor een foto van jou en je partner met een paar babyschoentjes.
 • Laat een foto maken van jouw buik met jullie handen er liefdevol opgelegd.
 • Maak een foto van jullie samen met de echofoto in de hand.
 • Hebben jullie al kinderen? Maak dan een bijzondere foto van de kinderen met een lege plek en een aankondiging in de vorm van babyschoenen, een echofoto of een ballon.

De aankondiging van de zwangerschap is een bijzondere mijlpaal. Je mag het nieuws delen met dierbaren en je bent waarschijnlijk erg nieuwsgierig naar hun reacties. We hopen dat bovenstaande ideeën je hebben geïnspireerd om een originele, leuke aankondiging te doen van de zwangerschap. Veel plezier met de bekendmaking en geniet van dit moment! 

Lees ook: