Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Je zwangerschap aankondigen? 13 creatieve ideeën voor een onvergetelijk moment

Het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent is fantastisch en tegelijkertijd vaak ook heel spannend. Het liefst zou je het waarschijnlijk van de daken schreeuwen, maar de meeste mensen wachten vaak nog even om het heugelijke nieuws met familieleden en vrienden te delen. Wanneer je dit doet, is natuurlijk helemaal aan jou. Je wilt hier waarschijnlijk een bijzonder moment van maken. Maar hoe kun je jouw zwangerschap aankondigen? En hoe organiseer je een leuke aankondiging die jullie nooit meer vergeten? In dit artikel delen wij 10 creatieve ideeën voor de perfecte zwangerschapsaankondiging.

Aankondiging zwangerschap via een foto

Veel mensen willen het moment dat ze de zwangerschap aankondigen voor altijd vastleggen. Hoe leuk is het om een bijzondere foto met het gezin te maken waar je een leven lang plezier van hebt? Deze foto kun je gebruiken om de zwangerschap aan te kondigen. Je kunt de foto ook bewerken in een gratis app zoals Canva. Druk de foto af op dik papier of lijst de foto in. Wat een leuk cadeau om te geven aan vrienden en familie!

Een trotse grote broer of zus

Verwachten jullie een tweede, derde of zelfs vierde kindje? Dan kun je de oudere kinderen ook betrekken bij de aankondiging met een foto. Dit vinden ze waarschijnlijk hartstikke leuk. Creëer een toffe aankondiging waarbij jouw zoon of dochter de onthulling doet. Laat hem of haar jouw (beginnende) buik kussen, laat de broer of zus de aankondiging doen met een slinger of memobord of zet jouw kind op de foto met een T-shirt waarop staat 'grote broer' of 'grote zus'. Deze leuke aankondiging vergeet niemand.

De eerste echo foto

Een klassieke manier om de zwangerschap te delen met familieleden, vrienden en volgers op social media is door de echo te delen. Een echo foto spreekt boekdelen en kan op allerlei manieren worden gedeeld. Houd de foto van de echo voor je buik, of maak een foto met jouw partner en de echo prominent in beeld en kondig de uitgerekende datum aan. Een klassieker die het altijd goed doet.

Coming soon

Een subtiele en stijlvolle manier om jouw zwangerschap wereldkundig te maken op social media is met een 'coming soon' foto. Creëer een prachtige flatlay met een baby romper, speeltjes en een letterbord waarop 'coming soon' of de uitgerekende datum staat. Je kunt de vormgeving en het kleurenpalet helemaal afstemmen op jouw Instagram feed en daarom is het een ideale zwangerschapsaankondiging op social media.

Ludieke foto's en bijzondere quotes

De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt je creativiteit helemaal loslaten bij het bedenken van de perfecte foto. Nog veel meer geweldige ideeën voor een originele en ludieke foto of bijzondere quotes om te gebruiken, vind je in dit artikel.

De zwangerschapsaankondiging voor familie en vrienden

Familie en vrienden die dicht bij je staan wil je natuurlijk op een heel persoonlijke manier deelgenoot maken van jullie blije nieuws. Gelukkig zijn er tal van leuke manieren om mensen te verrassen met het nieuws dat je zwanger bent. Van een subtiele hint tot een groot feest: alles is mogelijk. Het is jouw zwangerschapsaankondiging en deze moet helemaal bij jou passen. Hieronder vind je wat inspiratie.

Presenteer de babykamer

Een leuke én originele manier om de visite op de hoogte te brengen van de zwangerschap is door ze te verrassen met een ingerichte babykamer. Ze zullen het nieuws nauwelijks kunnen bevatten en ze kunnen bovendien direct jullie mooie babykamer bewonderen. Dat maakt de aankondiging extra leuk en speciaal. 

Organiseer een spelletjesavond

Ben jij gek op spelletjes? Dan kan de zwangerschap aankondiging perfect worden verwerkt in een gezellige spelletjesavond. Kondig de komst van jullie kleintje aan tijdens een spelletje Scrabble, Pictionary of Hints. Alle hints, woorden of tekeningen kunnen subtiel verwijzen naar baby's of zwanger zijn.

Geef een feestje

In Amerika zijn babyshowers, gender reveal parties en pregnancy parties aan de orde van de dag. In Nederland zijn deze feestjes nog niet zo bekend. Een gemiste kans, want elke gelegenheid om een feestje te vieren is van harte welkom (mits je je goed genoeg voelt natuurlijk!). Daarom is het organiseren van een feest om jouw zwangerschap bekend te maken een leuk idee. Laat de reden voor het feestje nog in het midden als je gasten uitnodigt, maar serveer beschuit met muisjes tijdens het feest of serveer een taart met een duidelijke boodschap. 

Een mooi cadeau als zwangerschapsaankondiging

Pak jij de aankondiging van jouw zwangerschap liever iets bescheidener aan? Dan kun je jullie ouders, vrienden en familieleden natuurlijk ook met een betekenisvol cadeau verrassen. Er zijn tal van mooie cadeaus om de aankondiging extra leuk en speciaal te maken.

Een persoonlijke kalender

Wil je jouw familieleden en vrienden met een cadeau laten weten dat je in verwachting bent? Maak dan een mooie kalender voor de mensen die het dichtst bij jullie staan. Je kun foto's van jullie zelf en van de echo gebruiken om de kalender vorm te geven. En vergeet niet om belangrijke data, zoals de uitgerekende datum, groot te omcirkelen.

Aankondigingskaartjes versturen

We zijn helemaal gewend aan het versturen van geboortekaartjes na de geboorte van een kind. We besteden veel tijd en aandacht aan de geboortekaartjes maken, maar dat kun je natuurlijk ook doen bij kaartjes als aankondiging van de zwangerschap . Met een bijzonder kaartje breng je iedereen op de hoogte van de zwangerschap en familie en vrienden hebben direct een mooi aandenken. 

Gepersonaliseerde koekjes

Gepersonaliseerde koekjes zijn helemaal in en bovendien een supersmakelijke en originele manier om jouw zwangerschap bekend te maken. Ontwerp jouw koekjes samen met de lokale bakker en serveer de koekjes tijdens een bezoekje aan familie of vrienden of verstuur ze om het mooie nieuws te delen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Op social kun je met de hashtag #pregnancycookies tal van prachtige ontwerpen vinden.

Een rompertje als cadeau

De zwangerschapsaankondiging van een kleinkind of van een neefje of nichtje wil je natuurlijk heel speciaal maken. En gepersonaliseerd rompertje voor de toekomstige tante, oom, opa of oma is een geweldig cadeau. Een romper met 'voor de leukste tante' of 'jullie worden oma en opa' is een bijzondere verrassing en zal een moment zijn dat nog lang gekoesterd zal worden. 

Maak er jullie moment van

Het aankondigen van een zwangerschap is een bijzonder moment. Zorg dat je ervan geniet en dat iemand foto's maakt zodat je er nog vaak op terug kunt kijken. Zo kan je kindje het later ook nog zien en wordt het een blijvende herinnering aan deze mooie fase.

Lees ook: