Weet jij welke voedingsstoffen je extra nodig hebt tijdens de zwangerschap? Deze vitamines zorgen voor een gezonde zwangerschap

28 mei 2019

Boost je borstvoeding

Boost je borstvoeding staat vol met praktische tips voor het geven van borstvoeding en informatie over gezond eten tijdens deze bijzondere periode. Tachtig procent van alle bevallen vrouwen start met borstvoeding. Helaas daalt dat percentage snel: veel vrouwen stoppen binnen enkele maanden.

Veel moeders lopen tijdens het geven van borstvoeding met vragen rond, bijvoorbeeld of hun baby wel genoeg drinkt en of ze wel voldoende melk aanmaken. Deze alles-in-een gids inclusief 75 recepten voor een gezonde melksamenstelling en –productie geeft overal antwoord op. Doordacht, relaxed en vooral bemoedigend.

Thema's borstvoeding

Er komen veel thema’s naar voren voor iedere fase van de borstvoeding. Dat maakt deze gids nuttig voor moeders die borstvoeding geven, maar ook zeker al tijdens de zwangerschap, ter voorbereiding. Er worden namelijk handige tips gegeven om je voor te bereiden op borstvoeding. Daarnaast gaat het boek terug naar de basis: wat is een gezonde melkvoorraad, wat heb je hiervoor nodig, hoe werkt het geven van borstvoeding en de aanmaak van melk?

Aanhappen en voedingshoudingen

Er wordt uiteraard ook goed in gegaan op het aanhappen – daarmee valt of staat een succesvolle borstvoeding. De verschillende voedingshoudingen worden aan de hand van illustraties uitgelegd, welke houdingen geschikter zijn voor iets oudere baby’s en hoe je als moeder het best kan ontspannen tijdens de verschillende houdingen. Een ontspannen moeder zorgt namelijk voor een snellere toeschietreflex! Onderwerpen zoals stuwing, borstkolf en flesvoeding komen ook kort ter sprake.

Wetenschap achter moedermelk

Boost je borstvoeding voegt een essentieel thema toe aan de kennis over borstvoeding: de wetenschap achter de aanmaak van moedermelk. Veel moeders struinen het internet af naar de perfecte voedingshouding of natuurlijke producten die kunnen ondersteunen bij een hogere melkproductie. Weinig vrouwen verdiepen zich echter in de wetenschap die schuil gaat achter de aanmaak van moedermelk en hoe het vrouwelijk lichaam precies werkt. Laat dit nu net hele belangrijke informatie zijn! Wist je bijvoorbeeld dat je halverwege de zwangerschap al voldoende melk in je borsten hebt om je baby bij de geboorte te voeden? Ook alle hormonen die betrokken zijn bij de melkproductie worden uitgelegd, zoals prolactine, oxytocine en cortisol.

Feiten en fabels

Als het gaat om de hoeveelheid melk, zijn veel moeders onzeker dat ze te weinig melkvoorraad hebben voor hun kleintje. Het kan best lastig zijn om in deze digitale wereld daadwerkelijk goede informatie online te vinden. Dit boek maakt korte metten met alle feiten en fabels, en vertelt je precies wat een kleine melkvoorraad is, welke oorzaken hier voor kunnen zijn en wat je er aan kunt doen. Hele nuttige informatie!

Borstvoeding en voeding

Dit boek richt zich ook voor een groot deel op voeding voor de moeder. Een gezonde moeder is namelijk een belangrijke basis voor het voeden van je baby, wat flink veel energie kost! De energiebehoefte tijdens een zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding is wel degelijk anders dan iemand zonder zuigeling. Het gaat niet alleen om méér eten, maar voornamelijk om ander soort voeding, zoals goede vetten en eiwitten.

Ook wordt er besproken welke voedingsmiddelen en kruiden positief kunnen ondersteunen bij de aanmaak van moedermelk. Simpson helpt de lezer een handje, door vervolgens een enorme hoeveelheid aan recepten te geven, wat wel zo handig is omdat veel ingrediënten naar alle waarschijnlijkheid niet standaard bij je in het keukenkastje liggen, zoals mariadistel of shatavari. Dat maakt de recepten ook een stuk minder toegankelijk, er zitten vaak ingrediënten tussen die niet bij iedere lokale supermarkt verkrijgbaar zijn. En als je aan het bijkomen bent van de bevalling, zit je er niet op te wachten om alle supermarkten af te gaan. Gelukkig wordt er inmiddels door (bijna) heel Nederland gebruik gemaakt van boodschappen thuis bezorgen, dus met een beetje voorbereiding (en toewijding) zou het te doen moeten zijn.

Je bestelt Boost je borstvoeding hier voor €22,50!