Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

27 december 2016 door Ferdy Cornelissen

Dubbele zorgpremie afgeschreven: wat nu?

Overgestapt naar andere zorgverzekeraar en twee maal premie afgeschreven? Geen paniek. Plus tip voor geldgebrek.

Ben je net overgestapt naar een andere zorgverzekeraar? Dan schrik je misschien als je ziet dat zowel de oude als de nieuwe zorgverzekeraar al premie heeft afgeschreven voor januari. Gelukkig is dat niets om je druk om te maken.

Premie wordt automatisch teruggestort

Wanneer je overstapt, zegt de nieuwe verzekeraar de oude zorgpolis voor je op. Daar hoef je zelf verder niets voor te doen.

Het kan echter voorkomen dat je oude zorgverzekeraar al een incassoverzoek naar de bank heeft gestuurd om de premie voor januari af te schrijven. Op het moment dat ze dat deden, wisten zij immers nog niet dat je zou overstappen, of net overgestapt was.

Vervelend natuurlijk, maar nogmaals: je hoeft je geen zorgen te maken. Want zodra je oude verzekeraar de opzegging van de nieuwe verzekeraar binnenkrijgt, storten ze de premie terug.

Storneren bij de bank

Het afgeschreven bedrag kan aardig oplopen, zeker als dit voor een heel gezin is. Kun je dit niet missen? Dan kun je het altijd 'storneren' (terugdraaien) bij de bank. Dat gaat tegenwoordig gemakkelijk online, gewoon via internetbankieren.

Dubbel verzekerd zijn is niet mogelijk

Goed om te weten dat je nooit dubbel verzekerd kunt zijn, ook al denk je dat dat vanwege de dubbele afschrijving misschien zo is. Dat komt echt doordat de opzegging bij de oude verzekeraar nog niet verwerkt is. Uiteindelijk stort je oude zorgverzekeraar de premie terug en ontvang je een bewijs dat de opzegging is afgerond.