14 december 2018

Kerstvakantietips

De kerstvakantie staat weer voor de deur! Wat zijn leuke uitjes met je kind(eren) als het buiten te koud (of regenachtig) is?

Dit keer leuke indoortips; welke kindermusea zijn er, en wat kan je er als kind beleven? Daarnaast sluiten we af met een leuke winactie voor toegangskaarten! MuseumTV heeft de leukste kindermusea op een rij gezet, inclusief korte video’s om een indruk te krijgen van wat je er met je kind(eren) allemaal kunt doen!

Doe Museum

In het Doe Museum kan je naar veel kunst kijken, maar vooral ook zelf kunst maken! Je eigen picasso schilderen, abstracte kunst maken van klei of een speurtocht door het museum; het kan allemaal! Een perfect museum om de creativiteit van kinderen te stimuleren.

Nemo Science Museum

Wetenschap saai? Niet als je het zelf kunt testen en ontdekken in het NEMO Science Museum in Amsterdam. Laat je kinderen bijvoorbeeld hun eigen proefjes doen in het laboratorium met een echte labjas en veiligheidsbril of laat ze stoeien met statische of magnetische objecten!

Mondriaanhuis

In het geboortehuis van Piet Mondriaan leer je alles over deze bekende schilder en waarom zijn werk zo bijzonder is. Maar kinderen mogen het vooral ook zelf ontdekken: door hun eigen composities te maken in het doe-het-zelf-atelier, in kinderworkshops of tijdens speurtochten.

Louwman Museum

Is je kind fan van alles wat met auto’s te maken heeft? Neem dan vooral eens een kijkje in het Louwman Museum in Den Haag! Hier leer je alles over auto’s en hun geschiedenis.

Space Expo

Zijn je kinderen vastberaden om astronaut te worden? Neem ze dan mee naar de Space Expo in Noordwijk, Europa’s eerste permanente tentoonstelling over de ruimte. Leer alles over de eerste mensen op de maan en zie de gesimuleerde lancering van een Ariane raket. Kortom: kom er achter wat het inhoudt om een astronaut te zijn!

Speelgoedmuseum Deventer

Ontdek de grootste speelgoedcollectie van Nederland in Deventer met onder andere lachspiegels, toverlantaarns, modelautootjes, mechanisch speelgoed, kijkdozen, bordspellen, treintjes en nog veel meer! Ook leuk voor de ouders, want in de collectie (bestaand uit ruim 13.000 objecten) is ook speelgoed van vroeger te bewonderen.

Spoorwegmuseum

In het spoorwegmuseum vind je uiteraard treinen in alle soorten en maten, maar je vindt hier ook allerlei spannende attracties als de Vuurproef, een theater en een Techlab waar je zelf proefjes kunt doen!

PIT Veiligheidsmuseum

Sparen je kinderen politiewagens of brandweerauto's? Kom dan naar PIT, het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland! In PIT komen ze van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat de politie, ambulance en brandweer allemaal doen om ons leven zo veilig mogelijk te maken.