12 maart 2012

Nieuw: Helpdesk Meertaligheid

Waar kun je naartoe met vragen over meertaligheid? Tot voor kort was dat lastig maar nu niet meer. Nu is er de Helpdesk Meertaligheid.

Hoe bereid je je kinderen voor op een vertrek naar het buitenland? Welke taal moet je aan tafel gebruiken, als jij en je partner allebei een andere taal spreken? Raakt een kind overbelast bij drie of vier talen? Moeten we stoppen met onze tweetalige opvoeding omdat de juf daarop aandringt?

Tot vorig jaar konden dat soort vragen beantwoord worden door de meertaligheids-deskundigen van Ouders Online, maar sinds de opheffing van onze Vraagbaak-rubriek kon dat niet meer. Daardoor ontstond er een probleem, want waar moest je dán heen? Andere plekken waren er eigenlijk niet.

Sinds kort kun je terecht bij de Helpdesk Meertaligheid van onze ex-medewerkers Maaike Verrips en Nadia Eversteijn. We ondersteunen dit initiatief van harte, omdat het een oplossing biedt voor een wezenlijk probleem. De kosten bedragen 95 euro per adviesgesprek. Eerst even aanmelden en dan word je teruggebeld.

Meer informatie:

Overigens kunt u natuurlijk altijd terecht in het Archief van Onze Vraagbaak Kindertaal en Meertaligheid, voor alle vragen die in het verleden door ons behandeld zijn.

Lees ook: