12 juni 2014 door Arusha Mau-Asam

Reizen met een huurauto

10 tips voor een geslaagde fly-drive met kinderen.

"Om het goede vakantiehumeur vast te houden, is een goede voorbereiding én het juiste vermaak van groot belang," volgens Sunny Cars. Deze bemiddelaar en aanbieder van huurauto's stuurde ons 10 tips om autoritten tijdens de vakantie zonnig en gezellig te houden.

1. Reserveer je autostoel of maxi-cosi vooraf

Wacht niet totdat je op de vakantiebestemming aankomt om dan pas naar een kinderstoel te vragen. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders. Grote kans dus dat ze op zijn, zeker in het hoogseizoen. Meteen regelen wanneer je de huurauto reserveert dus! Geef dan ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor zijn of haar leeftijd gereserveerd wordt.

2. Neem zonneschermpjes mee voor in de huurauto

Leuk, een zonbestemming, maar niets zo vervelend als wanneer je kinderen op de achterbank last hebben van de zon. Het meenemen van zonneschermpjes voorkomt een hoop geïmproviseer met doeken tussen de ramen, als je onderweg bent naar dat afgelegen strandje.

3. Neem je kinderstoel-hoes mee van thuis

Vind je het geen prettige gedachte dat er al andere kinderen op de kinderstoel hebben gezeten? Neem dan je eigen kinderstoel-hoes mee. Lekker fris! Desnoods nog een extra, zodat je een reserve-exemplaar hebt, mocht het misgaan en je kind wagenziek worden.

4. Zorg voor tablet-vermaak én een tablet-houder

De tablet is tegenwoordig bijna standaard-bagage op vakantie. Zorg ervoor dat je er genoeg spelletjes, puzzel- en teken-apps op hebt staan, en je hebt weer uren vermaak voor de kinderen. Neem ook een tablet-houder mee, zodat je kroost relaxt een filmpje kan kijken.

5. Huur een auto die groot genoeg is

Met kinderen heb je veel spullen bij je. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Door te kiezen voor een grotere auto-categorie weet je ook zeker dat er achterin voldoende autogordels zijn. Tip: neem je eigen auto als uitgangspunt, dan zit je altijd goed.

6. Vergeet de koptelefoon niet

Wil je zelf ook nog een normaal gesprek voeren, of naar je eigen muziek luisteren? Zorg dan voor een koptelefoon of oortjes. Dan hoef je niet aldoor mee te luisteren met de filmpjes of de kinderliedjes op de achterbank.

7. Zorg voor spuugzakjes aan boord

Het kan zomaar zijn dat een rit onverwachts veel bochten heeft. Als je kinderen wagenziek worden, wil je daarop voorbereid zijn. Neem dus voldoende spuugzakjes mee. Anders zijn het ook perfecte afvalzakken.

8. Kies voor snelheid bij het ophalen van je huurauto

Kies bij het boeken van je huurauto voor desk at airport. Zo verlies je geen tijd aan wachten op een shuttle bus die je naar de verhuurder brengt, en voorkom je jengelende kinderen. Om lang in de rij staan bij de verhuurder te voorkomen, kun je een Premium Pakket overwegen.

9. Neem spullen voor een vermaaktas mee

Onvermijdelijk: een tas met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Denk aan: muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, en iets om te knabbelen.

10. Ken de old-school auto-spelletjes

Ken uw klassiekers! Zoals:

  • 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet';
  • het namenspel, waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter moet verzinnen;
  • 'Ik ga op reis en ik neem mee';
  • het tel-spel, oftewel: het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto, etc.;
  • autobingo, oftewel: bingo-kaarten met plaatjes van veel-voorkomende dingen (pompstation, kerk, vrachtwagen, restaurant, zebrapad, verkeersborden, etc.) die je af kunt strepen. [O.a. te downloaden op Reizendoejezo.nu - red.]