9 april 2020

Tips voor het paasontbijt met kids

Na een week (een poging tot) werken, je kind(eren) voorzien van thuisscholing én fulltime vader of moeder zijn, lig je er in het weekend waarschijnlijk helemaal vanaf. Twee dagen ‘alléén maar vader of moeder zijn’ is ineens een verademing. Pluspunt: dit weekend zijn het 3 dagen, want het is Pasen! En een ander klein bijkomend voordeel van de huidige quarantaine-maatregelen: je hoeft geen paasbrunch te organiseren voor de hele familie.

Wij begrijpen als geen ander dat Pasen dit jaar vooral leuk, gezellig én makkelijk moet zijn. Daarom helpen we je graag op weg met wat inspiratie voor het paasontbijt. En dan met name makkelijke en leuke gerechten voor de kids. Want laten we eerlijk zijn: zelf ben je toch al intens gelukkig als je in alle rust een gekookt eitje kan eten met een vers croissantje uit de oven? Even wat sinaasappels persen en een kop koffie erbij en voilá: het perfecte ontbijtje. Een feestje op het bord van kinderen zorgt vaak voor meer eetlust én -plezier! En geloof ons dat je met deze gerechten raak schiet, zonder al te veel moeite.

Paas-pannenkoek!

Met zo weinig ingrediënten toch een spetterend paasontbijtje! Het enige dat je nodig hebt is pannenkoekbeslag, wat aardbeien en blauwe besjes en een flesje chocoladesaus. Oh ja, en natuurlijk een beetje een vaste hand om de juiste vormpjes te maken in de pan. Tip: Heb je niet zo’n vaste hand? Zorg dan dat je een lege en schone sausfles hebt (bijvoorbeeld van ketchup) waar je het pannenkoekenbeslag in kan doen, zo komt het beslag er gedoseerd uit zodat je de mooiste creaties kunt maken.

Creatief met ei

Het is geen echt paasontbijt als er geen eitje op tafel staat natuurlijk. Met deze vrolijke creatie tover je het ontbijt om tot een paashaas. Wil je echt uitpakken? Maak er dan nog een wafelmandje met eitjes van ovaal uitgesneden stukjes kaas bij.

Fruitsushi

Rauwe vis bij het ontbijt is misschien niet helemaal jouw cup of tea, maar deze fruitsushi’s doen het goed bij het hele gezin. En makkelijker gaat het niet worden: Snijd een banaan in 3 stukken, beleg die met ander fruit naar keuze en wikkel er een reepje geroosterd zeewier bij (verkrijgbaar in de meeste supermarkten). Ook de oogjes kun je gewoon bij de Albert Heijn halen, zoals deze van Dr. Oetker.

Dierenbroodjes

Ben je meer van de bruine boterhammen of gebakken ei? Ook daar kan je jouw creativiteit in kwijt! Bij deze wat inspiratie met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt: Met wat roomkaas, ham, blauwe besjes, paprika en ei kom je al een heel eind!

Laat je fruit tot leven komen

Tover het fruit in een handomdraai om in kleine diertjes. Met de eetbare oogjes die we eerder noemden, breng je al het fruit in huis tot leven. Je kunt dit namelijk ook makkelijk doen met een appel, sinaasappel of een grote aardbei. Hopelijk heb je weer genoeg makkelijke inspiratie voor de aankomende feestdagen. Eet smakelijk en fijne dagen met elkaar!