Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Top 5 knutselideeën voor Valentijnsdag

Kinderen zijn gek op knutselen. Knippen, kleuren, verven, plakken, vouwen, ze kunnen er geen genoeg van krijgen. En dat is natuurlijk niet zo gek - hoe magisch kan het zijn om van iets simpels als wat gekleurde vellen papier, lijm en wat verf een meesterwerkje te maken? Dit zijn de leukste tips om te knutselen voor Valentijnsdag!

Knutselen is goed voor het ontwikkelen van de creativiteit en de motoriek van kindjes wordt gestimuleerd doordat ze nauwkeurig te werk moeten gaan met een schaar, kwasten en lijm. Ook ontdekken ze verschillende materialen en worden ze uitgedaagd om keuzes te maken. Belangrijke leermomenten dus, naast dat het gewoon ontzettend mooi is om je kind in zo geconcentreerd bezig te zien. Mocht je daar over twijfelen: voor een geslaagd knutselmoment hoef je echt geen enorme voorbereidingen te treffen of uitgebreide knutselspullen in huis te hebben. 

Je hebt nooit een reden nodig om te knutselen, maar soms kan er wél een leuke aanleiding zijn, zoals Valentijnsdag. En omdat wij begrijpen dat niet iedere ouder zit te wachten op urenlange knutselsessies, geven we je graag ideeën die met iedere ouder en door ieder kind gemaakt kunnen worden! Super simpel, maar ontzettend leuk. Check hier onze knutseltips voor Valentijnsdag.

Knutselen voor Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde, voor papa en mama, maar ook juist voor kinderen naar hun ouders. Een dag om de liefde met elkaar te vieren. En je weet wat ze zeggen, een zelfgemaakt cadeau is het beste cadeau!

Knutselen met een wc-rol voor Valentijnsdag

Heb je weinig tijd en wil je toch iets origineels maken? Neem dan een lege wc-rol en deuk deze over de lengte een beetje in en knijp hem aan de andere kant lichtjes bij elkaar. Zo krijgt de wc-rol de vorm van een hartje. Doop een van de kanten in rode verf en zo heb je je eigen hartjesstempel! Pak een mooi gekleurd kartonnen vel of dik papier, en maak een prachtig kunstwerk voor Valentijnsdag.

Een hartjesslinger knutselen voor Valentijnsdag

Wat rode slierten papier, een stukje touw en een nietmachine - meer heb je niet nodig voor deze hartjesslinger. Neem twee slieren en niet ze aan de onderkant vast. Buig ze aan de bovenkant naar binnen tot een hart en niet ze ook daar aan elkaar vast. Maak gaatjes in de hartjes om het touw erdoorheen te doen of niet de hartjes aan elkaar vast. Je kan de Valentijnsslinger zo lang maken als je zelf wil! Hang hem in de deuropening, om mama's nek of hang meerdere slingers aan een draad en versier de woonkamer ermee. De liefde spat er vanaf.

Hartjes van je vingers voor Valentijnsdag knutselen

Creatief met verf en je eigen vingerafdruk! Wist je dat je van twee vingerafdrukken naast elkaar ook makkelijk hartjes kunt maken? Dit is echt een uniek knutsel-kunstwerk. En het is ook nog eens leuk voor later, om de vingerafdrukken te vergelijken als je kind groter is.

Valentijnsdag hartjesboeket knutselen

Is je kind wat ouder en al behendig met een schaar? Dan is een hartjesboeket een leuke knutseltip voor Valentijnsdag. Het enige dat je nodig hebt, is wat papier, een schaar, een paar stiften en (optioneel) een lintje. Knip meerdere hartjes uit gekleurd papier en kleur er eventueel figuurtjes op. Plak de hartjes naast en boven elkaar op een groot vel, en teken onder elk hartje een groene stengel. Als je de hartjes maar voor de helft opplakt, krijg je een leuk 3d-effect! Strik het lintje en plak het in het midden van de stengels. Klaar is je boeket!

Valentijnsdag hartjesrups knutselen

Met de rups kun je alle kanten op als het op knutselen aankomt. Knip meerdere hartjes uit en plak ze met een beetje overlap naast elkaar op een vel papier. Drie of vier hartjes achter elkaar zijn het lijfje en maak een groter hartje als hoofd. Plak er twee oogjes op en met weinig inspanning heb je al een leuk fantasiediertje gecreëerd voor Valentijnsdag