Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

18 april 2014

Winnende app: Noa's Sterren (3-6 jr)

Het interactieve prentenboek 'Noa's Sterren' (voor 3-6 jr) won deze week de Media Ukkies Award 2014. Prachtig!

De app Noa's Sterren won deze week de Media Ukkie Award 2014 voor beste Nederlandse app voor ukkies (0-6 jaar). De vakjury koos de app als winnaar "omdat de interactie geweldig is en je geprikkeld wordt om mee te doen." Ook zei de jury: "Alles is overzichtelijk en past goed bij elkaar. Dit is vakmanschap dat je maar zelden ziet."

De twee overige genomineerden waren Jop gaat naar school en Zzz.

Over "Noa's sterren"

Noa's Sterren is een interactief prentenboekje en bevat veel elementen die je kunt aanraken, die bewegen, of die geluid maken. Het heeft een spel-element dat geschikt is voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Het fantasierijke verhaal gaat over een meisje dat een elfje helpt om sterren terug te vinden, en terug te hangen in de hemel. Het kan door kinderen zelf gelezen worden, of samen met hun ouders. Is het verhaaltje uit? Dan kun je zelf nog even verder knutselen.

Over de Media Ukkie Award

De Media Ukkie Award is een prijs voor de beste app voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Jaarlijks komen in Nederland veel verschillende apps uit voor ukkies, maar welke zijn nou echt leuk, creatief, leerzaam en goed in te zetten bij de mediaopvoeding van je kind?

De vakjury beoordeelt de inzendingen onder meer op aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Eerdere winnaars waren: (te) Gekke Dierentuin (2013) en Jop gaat slapen (2012).

Noa's Sterren
voor iPhone, iPad en iPod touch
prijs: € 2,99
Online kopen in de iTunes Store