26 juni 2020

Zelf ijsjes maken, 6 makkelijke en heerlijke recepten

De zomer van 2020 belooft heel warm te worden en dus is het tijd om veel en vaak te genieten van ijsjes! Nu kun je ze natuurlijk kopen, maar zelf maken is nog leuker en in de meeste gevallen zelfs nog gezonder. Door zelf ijsjes te maken bepaal je ook wat erin zit. Stop er bijvoorbeeld lekker vers fruit of wat zuivel in en je hebt niet gewoon een ijsje, maar een gezond tussendoortje, zowel voor de kids als voor jou zelf!

Zelf ijsjes maken met Griekse yoghurt, banaan en framboos

Zelf ijsjes maken is nog nooit zo eenvoudig en goedkoop geweest. Voor dit recept heb je maar 3 ingrediënten nodig, wat ijsvormpjes, zoals deze, en een vriezer. Heb je ander fruit op de fruitschaal liggen dat op moet? Even pureren en je hebt zo een andere versie bedacht. Ook kun je nog wat zoetigheid toevoegen, bijvoorbeeld een beetje stevia, honing of zelfs wat hagelslag. Dat maakt het natuurlijk wel iets minder gezond maar soms mag je jezelf en de kinderen best wat verwennen. Het hele recept vind je hier:
 

 

Go oldschool: raket ijsjes maken

Raket ijsjes, wie kent ze niet?! Echt van die ijsjes die nooit vervelen. Als je raket ijsjes zelf gaat maken dan kun je er een nog meer smaakvolle variant van maken. Hoe dan? Door vers fruit te gebruiken! Dit recept bevat aardbeien, sinaasappel en mango. Dat wordt smullen! 

 

Yoghurt-honing ijsjes

Lekker kan echt heel simpel zijn en dat bewijzen deze heerlijke yoghurt-honing ijsjes. Inderdaad: je eigen frozen yoghurt die vast stukken goedkoper is dan bij de ijssalon, want het enige dat je nodig hebt is yoghurt, een beetje (plantaardige) melk en natuurlijk: honing. Wil je echt een smaakvol ijsje, kies dan voor Griekse yoghurt met maple syrup. Hmmmm. 

 

Watermeloen ijsjes maken

Wie aan de zomer denkt, denkt aan watermeloen. Wat is een betere traktatie op een hete dag dan watermeloen ijsjes? Behalve jou en je kids een ultiem zomergevoel geven, zijn deze ijsjes ook nog eens gezond en lekker zoet. Je hebt maar één ingrediënt nodig! Wat zou dat toch zijn… 

 

Bananenijs

Ken je de term ‘nicecream’? Het staat voor ‘icecream’ dat gemaakt is van vers fruit maar eruit ziet als schepijs. Too good to be true? Zeker niet! Check dit bananenijs dat heerlijk is getopt met lekkere chocolade. Wil je jouw kids een lekker ijsje als toetje voorschotelen maar dan zonder veel vet en suiker, dan is dit ice super nice!

 

Mango ijs

Het laatste recept voor ouders die zelf ijs willen maken is mango ijs met een hoorntje (maar zonder ook heel lekker natuurlijk). Dankzij de gecondenseerde melk en slagroom is het ijs super romig (maar iets minder gezond.) Mag best een keer na al die andere gezonde fruitijsjes!