Home » Artikelen » Zonnige gele kleuren in de babykamer

Zonnige gele kleuren in de babykamer

Door:

Jelmer Overmars

Er is niets leuker dan inspiratie opdoen voor het inrichten van de babykamer en uiteindelijk met al die ideeën aan de slag te gaan. Voorbereiding is altijd het halve werk! Lees hier alle tips van Jelmer van Veneta, de specialist in raamdecoratie.

inrichten babykamer inspiratie kleur geel

Wat je vaak ziet is dat er met behulp van Pinterest en Instagram een moodboard wordt gemaakt. Tegenwoordig is het verwerken van de kleur geel in de babykamer een terugkerend thema. Misschien geen gemakkelijke kleur, maar wel heel verfrissend! Laat je tijdens het lezen van deze blog inspireren over hoe je een aanwezige kleur zoals geel in de babykamer verwerkt. We geven je verschillende tips en voldoende voorbeelden van babykamers die je in je eigen Pinterest kunt opslaan. 

Less is more of more is better

Geel is een aanwezige kleur en vaak moet je er ook best aan wennen. Het lijkt een heftige kleur voor de babykamer, maar als je het op de juiste manier gebruikt, kan het heel goed uitpakken. Het maakt niet uit of je de hele babykamer een likje gele verf geeft of hier en daar wat subtiele accenten, je kunt er niet omheen. De kleur geel staat voor vrolijkheid, uitbundigheid en wilskracht. Daarnaast helpt de kleur geel je ook beter te concentreren. Maak voordat je begint met het inrichten van de babykamer een plan. Denk na over welke kleur geel je het mooist vindt, of je voor verf of behang gaat en hoe je de kleur geel wilt combineren. Kleuren die goed passen bij geel zijn donkergroen, zwart, roze, donkerblauw, grijs en bruin. Op onderstaande foto’s zie je een paar leuke kleurencombinaties met de kleur geel.

Hello yellow!

Een subtiele manier om geel te gebruiken is om de kleur te laten terugkomen in de accessoires van de babykamer. Kies voor een gele lamp, een vloerkleed, kussentjes, een hoes voor het aankleedkussen of een leuke poef. Wil je het extremer aanpakken? Verf dan een muur of een deel van de muur geel. De trend van nu is om geometrische vormen te gebruiken op muren, geverfd in verschillende kleuren. Dit zorgt voor een speelse uitstraling van de kamer. Er zijn veel verschillende tinten geel. Een populaire keuze is okergeel. Okergeel is een warmere tint van geel, die elk seizoen goed tot zijn recht komt. Een variant daarop is okergeel die neigt naar goud, een kleur die veel sfeer geeft aan de ruimte. Let wel op dat je het niet overdrijft. We mogen de kleur kanariegeel ook niet vergeten, deze kleurtoon komt regelmatig terug in de inrichting omdat het veel vrolijkheid uitstraalt. Dit is wel een kleur waar je van houdt of juist verschrikkelijk vindt. Als laatste heb je natuurlijk ook gewoon kanariegeel. Mocht je voor kanariegeel gaan, dan is het leuk om bijvoorbeeld het wiegje of een stoel in deze kleur te kiezen, als eye-catcher.

Lekker slapen

Veel ouders willen dat de babykamer er stijlvol en naar hun wensen uitziet. Maar het is natuurlijk vooral belangrijk dat je baby er goed kan slapen. Er zijn een aantal dingen die je als ouder zelf kunt ondernemen om te zorgen dat je baby een goede nachtrust krijgt. Eén daarvan is zorgen voor een donkere slaapkamer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die slapen in een donkere kamer beter uitrusten. Daarnaast is de temperatuur in de babykamer belangrijk. Het is daarom van belang dat er goede raamdecoratie voor de babykamer wordt aangeschaft. Omdat baby's ook overdag veel slapen, zijn verduisterende gordijnen fijn. Wanneer rolgordijnen verduisterend zijn, wordt de kamer ’s nachts voor het grootste deel donker en overdag wordt het felle zonlicht tegengehouden. Kies de kleur van je gordijn zorgvuldig uit zodat hij goed past bij de gele babykamer.

Jelmer Overmars

werkt bij Veneta. Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een commerciële samenwerking.

Meer over

Reacties

….en nu een groene babykamer.

….en nu een groene babykamer... en een oranje... een paarse...

Ahhhh kon ik maar even terug in de babykamertijd (nou ja, éven he!!)

Lees verder