Weet jij welke voedingsstoffen je extra nodig hebt tijdens de zwangerschap? Deze vitamines zorgen voor een gezonde zwangerschap

Review fietsstoeltjes Qibbel: de lichtste zitjes die er zijn!

Als je op zoek bent naar fietsstoeltjes, kom je al gauw tot de ontdekking dat er een groot aanbod is. Wij hadden de eer om de fietsstoeltjes van het Nederlandse merk Qibbel te testen, de lichtste fietsstoeltjes op de markt. Kleine tip van de sluier: we zijn erg enthousiast. Hieronder lees je onze review van het voorzitje, het achterzitje en het juniorzitje voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Review Voorzitje Qibbel Air Nijntje

Het Qibbel Air voorzitje is geschikt voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot 3 jaar (of 15 kg). Dit voorzitje is het lichtste fietsstoeltje op de markt en dat merk je echt! Tijdens het fietsen voel je duidelijk dat je minder gewicht mee hoeft te trappen. Het stoeltje was zeer eenvoudig te monteren en binnen een paar minuten zat het stevig op de fiets. De sluiting werkt met een driepuntsbeveiliging voor optimale veiligheid. De riemen waren gemakkelijk aan te passen en ook de voetsteunen waren in één klik ingesteld. Het was een verademing hoe eenvoudig het afstellen ging!

Wij ontvingen de Nijntje variant, het stoeltje is daarnaast ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen. Het windscherm is een fijne aanvulling, is stevig en heeft een prettige afmeting. En om het feest compleet te maken, heeft Qibbel ook een geweldige toybar in het assortiment. Dit leuke speeltje en toeter in één was een groot succes tijdens onze proefrit, baby Loua heeft ervan genoten!

Review achterzitje Qibbel Air Nijntje

Het achterzitje van Qibbel is ontzettend gemakkelijk te bevestigen. Het is bijna niet te geloven hoe eenvoudig het ging. Met de klem aan de onderkant van het zitje bevestig je het stoeltje super snel op de bagagedrager van je fiets. En het zitje ging er ook net gemakkelijk weer vanaf, zonder gereedschap!

Dit fietsstoeltje is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot een leeftijd van 6 jaar (of 22 kilogram). De rugleuning van het zitje is gemaakt van mesh, een materiaal dat zorgt voor een goede ventilatie en een zacht gevoel voor je kind. Het voelt heel comfortabel aan en de het zitje heeft een fijne vorm. Dit materiaal maakt het achterstoeltje heel licht, het zitje weegt maar 2,5 kilo en dat voel je zeker tijdens het fietsen.

Wij hebben de Nijntje uitvoering getest, daarnaast zijn er nog meer kleuren en uitvoeringen te verkrijgen.

Het afstellen van het stoeltje ging moeiteloos en was in een handomdraai gebeurd. Zowel de gordels als de voetsteunen zijn heel eenvoudig aan te passen. Het is verbazingwekkend hoe groot het verschil in gebruiksgemak is in vergelijking met andere fietsstoeltjes. We zijn dan ook erg enthousiast: het lichte gewicht, het comfort en het gebruiksgemak maken van dit zitje echt een aanrader.

Review Junior Zitje Qibbel

Wanneer kinderen een bepaalde leeftijd bereiken, ontgroeien ze de fietsstoeltjes. Maar het is wel fijn dat ze nog ondersteund worden achterop. Het Junior zitje van Qibbel wordt kant-en-klaar geleverd en is heel eenvoudig te monteren. Het stoeltje heeft een comfortabele zitting en fijne rugleuning. Je kunt het stoeltje ook gebruiken met een gordel voor extra veiligheid. Daarnaast worden er inklapbare voetsteunen meegeleverd die ervoor zorgen dat je kindje nog comfortabeler zit.

En na de fietsrit zei kleuter Novi: “het zit lekker, én nu hoef ik niet meer vast in een stoeltje.” Het geeft een groter gevoel van vrijheid. Want vastzitten in een fietsstoeltje, daar is ze véél te groot voor. Wij zijn enthousiast!