Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

5 leuke ideeën voor de kinderkamer

De kamer van je kindje is een plek waar jouw kleine lekker kan spelen, maar zich ook kan terugtrekken. Het is de kamer waar je kind heerlijk mag slapen, ontspannen en genieten van een mooie ruimte. Voor kinderen is dit echt een veilige haven en daarom is het zo belangrijk om hier een fijn plekje van te maken. In deze blog lees je 5 leuke ideeën om de kinderkamer om te toveren tot een gezellige plek. Let’s start!

Blikvanger

Zorg voor een echte eyecatcher in de kamer, zoals een mooie grote lamp, bijzonder behang of een speciaal bed. Op die manier maak je de ruimte uniek en creëer je een sfeervol geheel. Denk aan een stapelbed die je kunt customizen of een sfeervol behang in de favoriete stijl van je kind. Is je kind dol op de natuur? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bosrijk behang met dieren. Als blikvanger zie je ook steeds vaker een schommelstoel in de kinderkamer. Van vintage varianten tot moderne schommelstoelen; je komt er als kind helemaal tot rust, want je wordt zachtjes heen en weer gewiegd. Je kunt er ook samen zitten om boekjes in te lezen. Dus wil je voor een blikvanger gaan? Kies dan voor een mooie, houten schommelstoel op de kinderkamer. Het is een sfeervol meubelstuk en de stoel staat erg gezellig. 

Opbergruimte

Welke leeftijd je kind ook heeft; ruimte kom je eigenlijk altijd te kort om al het speelgoed in op te bergen. Daarom is het handig om opbergruimte te creëren in de kinderkamer. Je wil natuurlijk dat het er tegelijkertijd netjes uitziet en als het sfeervol is, dan is het helemaal ideaal. Het is en blijft tenslotte opbergruimte... Een handige oplossing hiervoor is een kast gemaakt van steigerbuizen. Dit geeft een stoere twist aan de ruimte en je kunt zelf kiezen hoeveel planken je nodig hebt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de kast tot aan het plafond te maken. Op deze manier benut je de volledige ruimte en optimaliseer je de kamerindeling. Je kunt alles netjes wegwerken in de kast en dat wil je!

Raamdecoratie

In een kinderkamer creëer je direct sfeer met lange gordijnen. Het staat niet alleen mooi, maar de gordijnen houden ook nog eens tocht tegen. Ideaal als je in een huis woont waar de isolatie niet optimaal is. Verduisterende gordijnen maken ook de dutjes overdag aangenaam en de tint kan je mooi aan laten sluiten bij de rest van de stijl. Wat ook een must is in de kinderkamer zijn goede kozijnen. Dit hoef je hoogstwaarschijnlijk maar één keer te vervangen, want dan kun je er weer erg lang tegenaan. Door het plaatsen van goede kozijnen en het juiste glas, kun je een aangenaam klimaat realiseren in de ruimte. Het tocht minder, de warmte blijft behouden en je geniet van een duurzame oplossing. De kozijnen prijzen? Die vallen heel erg mee! Dat maakt het ook tot een betaalbare verbouwing om te overwegen als je de kinderkamer een upgrade gaat geven. Zo zijn kunststof kozijnen rond de €700,- en €800,- en betaal je voor houten kozijnen rond de €750,- tot €900,-. Aluminium kozijnen zijn ongeveer €800,- tot €950,-. Dus zeker de moeite waard om eens uit te zoeken of deze aanpassing in de kinderkamer op jouw wensenlijstje komt. 

Kinderkamer met thema

Een kinderkamer met thema raakt nooit uit de mode; je maakt je kind er hoogstwaarschijnlijk hartstikke gelukkig mee. Zeker als je met hem of haar overlegt om tot een origineel en stijlvol thema te komen. Van ridders tot boswachters en prinsessenkamers; geniet met elkaar van de mogelijkheden én het eindresultaat. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf graag zou willen. Je kunt het thema verwerken in het behang, het bed, de accessoires en het kleed. Van een lamp tot aan pyjama; tover de kamer om en je geniet met elkaar  van deze prachtige ruimte. Op naar mooie herinneringen om in deze kinderkamer te maken. Een plek waar je kind mag groeien en bloeien, ontspannen en opladen. 

Kamerindeling op de schop

Voordat je gaat verbouwen, schilderen of de ruimte helemaal om gaat gooien is het handig om na te denken over een vernieuwende indeling. Soms is het namelijk niet eens nodig om je portemonnee erbij te pakken wanneer je de kinderkamer een upgrade wil geven. Een dans met de meubelstukken en je bent er al! Zo bedenk je van te voren met elkaar (want het is erg leuk om je kind ook bij dit proces te betrekken) hoe de meubels een nieuwe plek krijgen in de ruimte en waar elk item komt. Je kunt een plattegrond knutselen of gewoon beginnen met schuiven. Dezelfde meubels kunnen de kinderkamer een hele nieuwe uitstraling geven.