Verrassende maaltijdbox blijkt lifesaver voor druk gezin

Van de schoolrun tot het huis fatsoeneren, vriendjes die komen spelen en sportlessen. Het is een greep uit activiteiten die herkenbaar zijn voor veel ouders. Je combineert het gezinsleven met het werk, wil zelf ook nog even sporten, dierbaren zien én genieten van gezonde maaltijden. Wat als het maken van gezonde gerechten voor het hele gezin ook makkelijker kan? En het koken dankzij de eenvoudige, maar heerlijke recepten weer een feestje wordt? Geniet met elkaar van lekkere maaltijden, wat staat er bij jou op het menu? 

Schrijf je gratis in voor het webinar 'Van lust ik niet naar lust ik wel'!

In dit gratis webinar krijg je super veel slimme tips voor moeilijke eters. Ook leer je hoe je gevarieerd, gezond én fijn met elkaar kunt eten door de waardevolle tips van voedingsexpert en chef Marjolein! Kieskeurige eters behoren voortaan tot het verleden na het volgen van dit webinar, meld je gauw aan. Eten wordt weer gezellig, lekker en een ontspannen moment voor iedereen. Goed nieuws: als trouwe lezer van Ouders.nl krijg je gratis toegang tot deze waardevolle masterclass, dus schrijf je snel in!

Gezond eten, ook in een druk gezinsleven

Wat als je niet meer hoeft te bedenken wat er op het menu staat, maar je alleen nog maar hoeft te kiezen wat je wil eten? En dat je zeker weet dat er gezonde producten en maaltijden bij je thuis worden bezorgd die je met plezier kunt bereiden? Klinkt als een verademing. 

Voedzame gerechten voor het hele gezin

Heb je geen inspiratie om te koken of gebrek aan zin om naar de supermarkt te gaan? Dat probleem wordt opgelost met de maaltijdboxen van Ekomenu - dé enige 100% biologische maaltijdbox. Wekelijks kun je kiezen uit het aanbod van ruim 25 verschillende maaltijden, waaronder vele kidsproof gerechten. Zo is er altijd genoeg keus in de maaltijden zodat elk gezinslid het lekker vindt. Ben je enthousiast geworden? Scroll gauw verder voor de kortingscode op jouw proefbox! Voedzaam, gezond en lekker, en dat vanaf €5 per persoon. En wist je dat je de maaltijden per gerecht kunt aanpassen aan het aantal personen? Ook zet je eenvoudig een week uit als je er niet bent. Wel zo makkelijk. De redactie van Ouders.nl mocht de maaltijdbox uitgebreid testen! Hieronder lees je onze bevindingen van deze verrassende proefbox.

Wil je van je kinderen wereldeters maken?

Je kinderen gezond leren eten was niet eerder zo toegankelijk! De heerlijke weekmenu’s worden samengesteld door echte foodies, chefs en diëtisten en dat is dan ook de succesformule waardoor zelfs de kleinste eters heerlijk zullen mee eten. Maar dat is nog niet alles...

  • De seizoensproducten komen direct van de biologische boer 
  • De producten zijn kraakvers en onbewerkt: zonder toegevoegde e-nummers
  • De maaltijdbox haal je al in huis vanaf €5,- per persoon

Dat maakt de box van Ekomenu zo verfrissend. Een box die duurzaamheid, gezonde voeding én betaalbaar weet te combineren.

De maaltijdbox voor gezinnen

De gerechten zitten vol vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Zo krijgt ieder gezinslid de juiste voedingsstoffen binnen. En ben je dol op verrassingen? Dan zijn de seizoensgroenten die je niet vaak in de supermarkt vindt extra leuk om te ontdekken. Er worden bijvoorbeeld regelmatig palmkool, Savoie kool of wortelpeterselie in de gerechten verwerkt. 

Review Ekomenu maaltijdbox

Geen keukenprinses, een kieskeurige kleuter én kritische man. Hoe loopt dat af? Wij mochten de maaltijdbox testen en dat sloegen we natuurlijk niet af. Lees hier onze bevindingen van de Ekomenu Box.

Hoofdredacteur Yolanda: “Wij eten thuis regelmatig biologisch, maar zeker niet alles. Daar breng ik vanaf nu maar al te graag verandering in, want de gerechten van Ekomenu zijn ontzettend lekker en rijk van smaak. En dat terwijl er helemaal niet veel ingrediënten gebruikt worden per gerecht. Ken je die teleurstelling na het eten van smaakloze, waterige tomaten? Alle tomaten die we ontvingen in de maaltijdbox van Ekomenu waren precies het tegenovergestelde: smaakvol, kruidig, vol en zoet. Zoals het hoort; samen genieten we weer écht van het koken en eten. Heerlijk! Zelfs met een kieskleurige kleuter en een kritische man is het gemakkelijk om gezonde gerechten te kiezen die we willen ontdekken.

Ook fijn: met een maximale bereidingstijd van 30 minuten kan ik ook doordeweeks prima de gerechten maken. Wat een uitkomst! Ik koos ervoor om de recepten op papier te ontvangen. Ik weet dat dit geen milieuvriendelijke keuze is, maar het maakte het wel leuk om samen met mijn kleuter te koken. Zo kon ik haar meer betrekken bij het proces van eten bereiden en tegelijkertijd vertellen waar onze voeding allemaal vandaan komt.”

Elke week heerlijke recepten

Eindredacteur Dagmar: “Geweldig om te ontdekken dat de producten écht zo vers en smaakvol zijn. Dat proef je bij elke hap! Ekomenu is zoveel meer dan een maaltijdbox; je ontvangt de complete beleving van voeding die je elk gezin gunt. De maaltijden zijn lekker, gezond en voedzaam. Bovendien werd ik positief verrast door nieuwe recepten die ik – geen keukenprinses, maar wel liefhebber van smaakvol en voedzaam eten – gemakkelijk en snel heb gemaakt. Erg leerzaam om nieuwe gerechten op tafel te zetten en te zien dat het met zoveel enthousiasme wordt gegeten. Het stappenplan is helder en concreet; het kan niet mis gaan. Ik vind het belangrijk om mee te geven dat je bewuste keuzes mag maken door jezelf te voeden in plaats van te vullen. Ekomenu maakt het extra toegankelijk dankzij de Groenteteller, Vitaliteit score, CO2-uitstoot en het water verbruik. Dit draagt direct bij aan ons bewustzijn omtrent een schonere toekomst. Wij zijn fan!”

Kortingscode Ekomenu proefbox

Bij ons aan de eettafels werd er afgelopen week genoten van de heerlijke gerechten. Van strijd en onrust was gelukkig geen sprake. Sterker nog; we hebben allemaal genoten van de maaltijden. Ervaar jij dit anders en kun je extra tips gebruiken om weer gezellig met jonge kinderen te eten? Lees dan vooral de handvatten in deze blog.

Wil jij voortaan lekker én gevarieerd eten met het hele gezin? De enige 100% biologische maaltijdbox Ekomenu biedt veel inspiratie en gemak. Bovendien krijgen je kinderen alle voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben om te groeien. Ontvang 50% korting op je eerste maaltijdbox met de code DADB9B6C.* De proefbox staat voor je klaar!

* Deze korting is geldig op de eerste maaltijdbox van een flexibel lidmaatschap voor nieuwe klanten.