De lekkerste paastaart om samen met de kids te maken

Pasen is de tijd in het voorjaar om samen te genieten van heerlijk eten met elkaar. Of je nou de voorkeur geeft aan een paasontbijt, een paasbrunch óf een paasdiner: het leukste is om dit samen met de kids te maken. En bij zo’n uitgebreide maaltijd mag een heerlijke paastaart natuurlijk niet ontbreken! Check het recept in dit artikel voor een taart die bij jong en oud in de smaak zal vallen.

De lekkerste paastaart die je je maar kunt voorstellen

Er is niets leuker dan samen heerlijke gerechten op tafel zetten tijdens Pasen. Betrek de kids er ook bij en maak samen deze indrukwekkende paastaart met vanillecrème en frambozen, de perfecte afsluiter van een paasdiner. Het staat feestelijk en elke hap smaakt naar meer! 

Paastaart met vanillecrème en frambozen

Het duurt even voordat ‘ie op tafel staat, maar dan heb je ook wat! De bereidingstijd: 75 minuten. Inclusief de begeleiding van je kind(eren). Pak je alvast alle ingrediënten en zet je de benodigdheden klaar? Hieronder het lijstje met alles wat je nodig hebt om deze verbluffende paastaart te maken. 

  • 500 g ongezouten roomboter
  • 275 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 210 g mix voor luchtige botercrème
  • 250 ml melk
  • 2 tl vanille-aroma (flesje, 38 ml)
  • 450 g frambozenjam
  • 250 g frambozen
  • Diverse paaseitjes om te versieren
  • 1 mixer met gardes of keukenmachine
  • 2 springvormen (ø 20 cm
  • 1 spuitzak met grote kartelmond

Zo maak je deze heerlijke paastaart

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180 graden. Daarna kan je aan de hand van de volgende 5 stappen deze mooie paastaart maken:

  1. Klop met de mixer of met een keukenmachine ⅗ van de boter, suiker en vanillesuiker luchtig. Klop de eieren los en voeg alles langzaam toe aan het botermengsel. Klop als laatst het bakmeel er doorheen tot een glad beslag en schenk dit in de bakvormen.
  1. Bak de cakes in 30 minuten goudbruin en gaar, en laat ze daarna zo’n 10 minuten afkoelen. Na de 10 minuten kan je de cakes uit de vorm halen en laat je ze op het rooster volledig afkoelen.
  1. Voor de botercrème klop je de resterende boter met een mixer of keukenmachine op de laagste stand tot deze luchtig is. Voeg de mix voor de botercrème, de melk en het vanillearoma toe en klop het op de laagste stand glad. Zet de mixer of keukenmachine daarna nog 1 minuut op de hoogste stand en voilà: je hebt een heerlijke botercrème!
  1. Snijd de twee cakes horizontaal door. Leg één van de onderste helften neer en besmeer dit deel met frambozenjam. Verdeel hier een deel van de frambozen bovenop en druk het licht aan met de volgende helft van de cake (de frambozen mogen kneuzen!). Herhaal dit nog twee keer en dek het geheel af met de bovenste helft van de tweede cake. Druk alles voorzichtig maar wel stevig aan.
  1. Nu het leukste onderdeel voor de kids: het versieren! Bestrijk de taart rondom met vanille botercrème, dit doen jullie gemakkelijk met een spatel. Schep de rest van de vanillecrème in de spuitzak en spuit bovenop de taart een groot nest, zodat jullie dit royaal kunnen vullen met de paaseitjes. 

Na al dat werk is een heerlijk stuk van de paastaart een welverdiende beloning. Is ‘ie bedoeld voor later op de dag? Bewaar de taart dan in de koelkast. Zo blijft de botercrème mooi en vers. Met deze prachtige taart worden de paasdagen onvergetelijk!