Ideeën en activiteiten voor kinderen rondom Dierendag

Op Dierendag zetten we dieren in het zonnetje. We zijn op Dierendag extra lief voor ons huisdier en verwennen de dieren bij ons in de buurt met lekkere hapjes en extra veel aandacht. Wat kun je doen om Dierendag te vieren met jouw kind? Wij delen een aantal leuke ideeën en activiteiten rondom Dierendag.

Maak iets moois voor jouw huisdier

Op Dierendag willen we ons huisdier natuurlijk extra verwennen. We halen een lekker hapje in huis, lopen een extra lang rondje met de hond en we spelen spelletjes met de kat. Maar een cadeautje is natuurlijk ook leuk om te geven. Samen met jouw zoon of dochter kun je iets moois in elkaar knutselen voor jullie huisdier. Maak samen een verantwoord speeltje voor de kat, een kauwspeeltje voor de hond of een pindaslinger voor de vogels in de tuin.

Bezoek een boerderij

Op Dierendag geven we natuurlijk niet alleen onze huisdieren aandacht. Alle dieren verdienen wat extra liefde en zorg op deze dag. Het is dan ook een leuk idee om samen met jouw kind een bezoek te brengen aan een boerderij bij jullie in de buurt. Neem iets lekkers mee voor de dieren, als dit is toegestaan, en neem volop de tijd om alle dieren op de boerderij een fijne Dierendag te wensen.

Knutselen voor Dierendag

Hebben jullie zelf geen huisdieren om extra te knuffelen of geen tijd om de deur uit te gaan? Niet getreurd, ook thuis kunnen jullie aandacht besteden aan Dierendag. Maak een mooie kleurplaat of knutsel jullie eigen dieren in elkaar met papier, wc-rolletjes, verf en strijkkralen. Laat vooral de fantasie de vrije loop en maak samen iets moois van wat jullie thuis aan knutselmaterialen hebben.

Bezoek een asiel, dierenarts of opvangcentrum

Rondom Dierendag openen veel dierenartsen, opvangcentra en kinderboerderijen hun deuren voor een exclusief kijkje achter de schermen. Kinderen krijgen zo de unieke gelegenheid om te zien hoe de dieren worden verzorgd, wat het werk als dierenarts of dierenverzorger inhoudt en hoe de dieren leven. Informeer zeker bij jou in de buurt welke organisaties hun deuren openen op Dierendag of in het weekend voor Dierendag.

Lees samen een prentenboek

Er zijn ontzettend veel mooie voorlees- en prentenboeken over dieren. Neem op Dierendag eens de tijd om samen een mooi boek te lezen over huisdieren, boerderijdieren, insecten of wilde dieren. Geniet van leesplezier en de prachtige dieren die in de boeken te bewonderen zijn. Ook leuk: verzin met elkaar een fantasiedier!