Weekend weg met gezin? Bekijk deze unieke accomodaties

Soms lijken de weken ontzettend snel te gaan: de ene week loopt naadloos over in de volgende. Jullie hebben een ritme gevonden en dat loopt lekker. Maar daardoor gaat de tijd snel en zijn er in een mum van tijd weer 7 dagen voorbij. Alweer een nieuwe week. En wanneer is je kind eigenlijk zo groot en wijs geworden? Wat kan het dan lekker zijn even als gezin te vertragen, bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg. De standaard-plekken kun je vast zelf vinden, wij zochten dit keer onvergetelijke accommodaties voor je uit.

Weekendje weg met kids: waar let je op?

Iedereen die weleens met kinderen weggeweest is, weet: dit is andere koek dan met volwassenen op vakantie. Niet alleen heb je -veel- meer spullen nodig, ook stel je andere eisen aan de bestemming en accommodatie. Kinderen zijn tevreden met zand, een glijbaan en een schommel - een zwembad voor extra punten - maar dan moeten die er wel zijn. Even checken dus.

Andere dingen waar je op kunt letten tijdens het boeken:

  • Hoeveel kamers/bedden zijn er en hoeveel wil je er? Met 4 personen heb je genoeg aan 2 kamers met 2 bedden. Maar als je zeker weet dat de kids elkaar wakker houden/maken, dan is 3 kamers misschien toch een beter idee.
  • Welke spullen zijn er al in de accommodatie aanwezig? Denk aan beddengoed en handdoeken, maar ook aan campingbedjes en kinderstoelen.
  • Is er een wasmachine of wasserette? Voor een weekendje zou het niet nodig hoeven zijn. Maar je weet maar nooit wanneer iemand iets verkeerds eet, er precies dát weekend buikgriep opkomt of je kind ‘s nachts naar de wc gaan in dit huisje iets te spannend vindt.
  • Wat zeggen andere ouders? Reviews zeggen niet alles, maar geven vaak een completer beeld dan de website van je vakantiebestemming.

Bijzondere accommodaties om herinneringen te maken

Wie googelt krijgt zelf al een heel rijtje aan standaard opties: hotelkamers, lodges, chalets en bungalows in alle vormen en maten. Maar vaak niet echt gericht op kinderen. En dat kan juist heel leuk zijn. Daarom zijn wij in echte kidsproof accommodaties gedoken.

  • Een echte boomhut. Vergeet de boomhutten gebouwd van pallets en touwladders, maar denk groot: boek een boomhut voor 4 tot 6 personen met fijne keuken, een heerlijke badkamer én met glijbaan om naar beneden te gaan. Dit wil toch ieder kind?
  • Binnenshuis op avontuur. Zodra je dit huisje binnenloopt, waan je jezelf in de jungle, de oceaan of het wilde westen. En het uitwerken van deze thema's namen ze héél serieus bij deze locatie. Je vindt er klimnetten aan het plafond, een sterrenhemel in de woonkamer en sluiproutes tussen de kamers. Je hoeft de deur niet uit om op avontuur te gaan in deze accomodaties.
  • Strandvakantie en slapen in een retrobusje. Deze geweldige strandvilla ligt in de duinen en is helemaal kidsproof. Spelen, loungen en marshmallows roosteren: kan gewoon allemaal bij je huisje. De dag eindigen in een retrobus-bed maakt het feest compleet.
  • Pony voor een weekend. Bij deze fantastische accommodatie krijg je er een ‘huisdier’ bij. Namelijk een eigen pony om te verzorgen. In het huisje heb je uitzicht op de rijbak, zodat je kind altijd en makkelijk naar de pony kan lopen. En na een gezellige buitenrit, kunnen jullie weer bijkomen in het compleet ingerichte huisje. Iedereen blij.

Ontdek deze en meer bijzondere accommodaties hier: van sprookjescottage tot wellness-weelde. Center Parcs biedt het allemaal.

Vakantie met kinderen: meer dan er even uit…

Natuurlijk is een unieke plek om te slapen leuk, maar daar gaat het uiteindelijk niet echt om. Tijdens een weekend  weg heb je ook meer tijd voor elkaar. Even niet op de telefoons of druk met het leven van alledag. Juist even tijd om samen de dag te starten, rustig te eten, spelletjes te doen, het bos in en nog veel meer waarvan je elk jaar zegt ‘daar moet ik meer tijd voor maken.’ Onvergetelijke herinneringen maken!