Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

9 februari 2014 door Jacqueline Eckhardt

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen (7+)

Dertien nieuwe verdiepingen (en verhalen) in de waanzinnige boomhut van Andy en Terry, deel 2.

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
tekst: Andy Griffiths
ill.: Terry Denton
vert.: Edward van de Vendel
uitg.: Lannoo, 2014
ISBN: 978-94-014-1534-7
omvang: 352 pagina's
prijs: € 9,99
Online bestellen

Eerder bespraken we al deel 1 van De waanzinnige boomhut: een onzinnig grappig strip- annex tekstboek dat je niet weglegt voordat je het uit hebt. Deel 2, De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen, gaat in dezelfde vaart verder. Andy en Terry, hoofdpersonen én makers van de boomhutboeken, hebben gewoon nog dertien verdiepingen aan hun extravagante boomhut toegevoegd.

Heel kort leggen Andy Griffiths en Terry Denton nog even uit wie ze zijn en wat ze doen. Andy schrijft en Terry tekent. En samen maken ze hilarische kinderboeken. Daarin bouwen ze een onvoorstelbare boomhut. Wat begon met 13 verdiepingen is nu een hut van 26 etages geworden. Wat er allemaal is bijgebouwd: een botsautobaan, een anti-zwaartekrachtkamer, een Automatische Tatoeëermachine (ATM), een ijssalon met 78 smaken, en een Labyrint des Doods – zó ingewikkeld dat wie erin gaat, er nooit meer uit kan komen.

Al die nieuwe verdiepingen zijn tot in het kleinste detail getekend. Geweldig is de dubbele pagina voorin het boek, waarop de boomhut zich in volle glorie toont. Lekker puzzelen hoe je van de pinguïnschaatsbaan naar de rodeostier kunt klimmen, om van daaruit in het haaienbassin te duiken.

Over dat haaienbassin gesproken. Naast alle getekende grappen vertelt de boomhut ook een verhaal. Het verhaal van Terry bijvoorbeeld, die slim denkt te zijn door zijn onderbroeken in het haaienbassin te wassen. Waar de haaien spontaan ziek van worden. Zo ziek, dat er een open-haaien-operatie nodig is. Ik zal je de details besparen maar het heeft een hoog Jackass-junior-gehalte. Uiteindelijk vinden ze de onderbroeken van Terry. En het hoofd van kapitein Houthoofd. Wat weer aanleiding vormt voor een nieuw waanzinnig boomhut-verhaal.

Klunzige Terry en wijsneus Andy worden nog enigszins in bedwang gehouden door buurvrouw Jill, die alles van dieren weet, en ook nog van heel veel andere dingen. Het is een waar rariteitenkabinet, daar boven in die boomhut. Met één in het oog springende kwaliteit: dat je ervaart hoe leuk lezen is.

Uitkijken dus naar deel 3, dat in het najaar van 2014 verschijnt: De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen.