Home » Kinderboeken » Dida en het wilde woud

Dida en het Wilde Woud

Door:

Redactie Ouders Online

Dida en het wilde woud is een prachtig geïllustreerd sprookjesachtig prentenboek, voor kinderen die van een spannend verhaal houden.

Titel Dida en het wilde woud
Auteur Clarisse van Veen, co auteur Peter Smit
Uitgeverij De Rollende Uitgeverij
ISBN 9789082882100
Prijs €11,95
40 pagina’s

Online bestellen Bol.com

Het Verboden Bos

Dida en haar Hondje Tommie sluipen 's morgens vroeg stilletjes de deur uit, want eigenlijk mag Dida pas van huis als ze het ganzenhok heeft schoongemaakt.
Ze gaan naar de speeltuin om te kijken of de kuikens van de roofvogels die daar broeden al uit het ei zijn.
Als Dida bijna bovenin de boom zit, sluipt er een vos door de heg die er met het bot van Tommie vandoor gaat, Dida en haar hondje hollen er achteraan. 
Zo komen ze in het Verboden Bos terecht vol griezelige bewegende bomen, die haar dreigen op te eten.
Dida redt zich door de boom in zijn keel te kietelen met de veer die ze van moedervogel heeft gekregen, zodat hij haar uitspuugt.
Maar de weg is ze helemaal kwijt.
Gelukkig ruikt Tommie het vieze ganzenhok en zo kunnen ze de weg terug naar huis vinden.

Zelf gemaakt

Clarisse van Veen heeft een handenarbeid opleiding gevolgd en de kunstacademie gedaan. Ze vertelt haar verhaal met foto’s en aquarellen, maar eerst heeft ze alles wat je op de foto's ziet zelf gemaakt. Van hout, riet, wol, touw en ijzerdraad. Dida en Tommie bestaan echt. Uit het atelier van Clarisse van Veen kwamen eerder al twee even verbluffende prentenboeken “De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim” en de "De rollende boerderij”, verschenen bij uitgeverij Rubinstein.

Redactie Ouders Online

.

Lees verder