7 juli 2015 door Jacqueline Eckhardt

Flip Fiasco - Wat nu weer? (7+)

Hilarisch stripboek à la 'Het leven van een loser'.

Flip Fiasco - Wat nu weer?
tekst en ill.: Stephan Pastis
uitg.: De Fontein, 2015
ISBN: 978-90-261-3746-4
omvang: 304 pagina's
prijs: € 14,99
Online bestellen

Flip Fiasco lijdt aan grootheidswaan. Maar ondanks het feit dat alles voortdurend mislukt, laat hij zich totaal niet van de wijs brengen. Wat ontzettend grappig is.

Er zijn al eerder graphic novels (stripromans) over klunzige hoofdpersonen gemaakt, zoals 'Het leven van een loser'. Waarin ze verschillen, is de manier waarop de pechvogels omgaan met hun mislukkingen. Wat dat betreft is Flip Fiasco onweerstaanbaar.

Flip woont met zijn moeder en ijsbeer Fiks in een enorm landhuis. Hoe hij aan Fiks is gekomen, is volslagen ridicuul. Die had, nadat zijn huisje op de Noordpool was gesmolten, 4500 kilometer gelopen, waarna hij uitkwam bij Flip. Die aarzelde niet, en nam Fiks in dienst als zakenpartner van zijn 'meest toonaangevende detectivebureau ter wereld': Fiks Fiasco bv.

Vanuit de serre van het landhuis nemen ze allerlei spraakmakende zaken aan. Zoals de zaak van klasgenootje Nico, die zijn lepe lepel kwijt is. Maar nog voordat Flip en Fiks goed en wel aan de slag zijn, dient zich een nog grotere zaak aan. De schoolleiding schrijft een detectivewedstrijd uit. Wie het raadsel rond de verdwenen wereldbol van conciërge Blom oplost, is de beste detective ooit. Flip beschouwt dit als een enorme belediging. Voor zichzelf, voor zijn bureau, en voor zijn geweldige reputatie. Hij is immers de beste detective van de wereld. Maar gaat hij de wedstrijd winnen? Er zijn meer kapers op de kust...

Debutant Stephan Pastis schrijft en tekent er lustig op los. En tussen alle flauwekul ontspint zich ook nog eens een meer dan redelijk verhaal. Een aanrader voor in de rugzak!